ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ-Οξεία ηπατίτιδα: Άλλο ένα παιδί έχασε τη ζωή του–Το έκτο μέσα σε λίγες εβδομάδες

Τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού από οξεία ηπατίτιδα, τον έκτο κατά σειρά τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων στις ΗΠΑ.

Δεν δόθηκαν, πάντως, λεπτομέρειες, ούτε για το πού πέθανε το παιδί, ούτε για την ηλικία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί έξι θάνατοι στις ΗΠΑ, πέντε στην Ινδονησία και από ένας στην Παλαιστίνη και την Ιρλανδία.

Στις ΗΠΑ τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι 180 σε 35 πολιτείες και αφορούν παιδιά περίπου δύο ετών. Εχουν γίνει 15 μεταμοσχεύσεις ήπατος σε παιδιά που είχαν οξύ πρόβλημα.

Σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα είναι πάνω από 500 και κυρίως εντοπίζονται στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ωστόσο πρόκειται για χώρες με καλά συστήματα καταγραφής των κρουσμάτων. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρία.

Τα αίτια πίσω από την αύξηση των περιστατικών αυτής της σπάνιας και ενδεχομένως θανατηφόρας μορφής ηπατίτιδας παραμένουν ασαφή.

Η βασική υπόθεση, αναφέρει η Daily Mail, είναι η μόλυνση με αδενοϊό, ο οποίος προκαλεί και το κοινό κρυολόγημα. Πιθανό αίτιο είναι, ακόμη, η προηγούμενη μόλυνση από Covid, αλλά και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό λόγω των λοκντάουν.

Παράλληλα έχουν αποκλειστεί οι ιοί που προκαλούν τις γνωστές μορφές ηπατίτιδας, A, B και C

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Στρατηγικής σημασίας Ρωσικό σιδηροδρομικό "By-Pass" της γέφυρας του Κέρτς-Τι φοβάται ο Πούτιν και τι προσδοκούν οι Ουκρανοί;

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή στρατιωτικού εφοδιασμού θα εξυπηρετεί τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία και επίσης τις δίδυμες...