Εξελιγμένο οπλικό σύστημα ακριβούς καταστροφής
ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο στέλνει laser κατευθυνόμενες ρουκέτες στην Ουκρανία

Η Washington Post ανέφερε για πρώτη φορά πως το Πεντάγωνο θα παρέχει στις ουκρανικές δυνάμεις "laser κατευθυνόμενες ρουκέτες υψηλής ακριβείας" ως μέρος του πρόσφατα εγκεκριμένου πακέτου βοήθειας προς την αμυνόμενη χώρα.

Όπως αναμένεται, οι κατασκευαστικές της αμυντικής βιομηχανίας θα δούνε πολύ μειωμένα έσοδα: "Το Πεντάγωνο επεκτείνει την παράδοση εμπορικά διαθέσιμων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην  Ουκρανία, πιο συγκεκριμένα αγοράζοντας εναέρια drone αξίας 136 εκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή, laser κατευθυνόμενες ρουκέτες, κιάλια και άλλα αντικείμενα που αναμένεται να σταλθούν σύντομα."

Η Washington Post αναφέρει: "Τα όπλα και οπλισμός, τα οποία θα αγοραστούν από αμερικανικές εταιρείες αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία στρατιωτικής βοήθειας από την ήδη μεγάλη ποσότητα οπλισμού που έχουν παρέχει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία από υπάρχοντα αποθέματα του Πενταγώνου."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετοί δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δώσει έμφαση στην κρίσιμη σημασία των αμερικανικών όπλων και της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών στο ουκρανικό πεδίο μάχης, λέγοντας πως επιβράδυνε αρκετά - και ίσως σταμάτησε - την ρωσική προέλαση. Ειδικά στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, θεωρείται πολύ σημαντική η συνδρομή των ΗΠΑ για την αποτροπή του πλήρους έλεγχου των ρωσικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με περαιτέρω λεπτομέρειες ενός συστήματος που ονομάζεται "εξελιγμένο οπλικό σύστημα ακριβούς καταστροφής" (advanced precision kill weapon system):

Η φάση αυτή περιλαμβάνει ρουκέτες 70 χιλιοστών αξίας 22,6 εκατομμυρίων δολαρίων - γνωστές ως "εξελιγμένο οπλικό σύστημα ακριβούς καταστροφής" - το οποίο μπορεί να εκτοξεύεται από ελικόπτερα

... το εξελιγμένο οπλικό σύστημα ακριβούς καταστροφής για παράδειγμα, λειτουργεί μετατρέποντας οικονομικά πυρομαχικά σε κατευθυνόμενα όπλα. Οι αμερικανικές δυνάμεις το έχουν χρησιμοποιήσει για να συμπληρώσουν την δύναμη πυρός ποικίλων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων και μαχητικών jet.

Ο Αμερικάνος Υπουργούς Άμυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Lloyd Austin, ευθέως παραδέχτηκε την αμερικανική πολιτική στην Ουκρανία: "θέλουμε να δούμε την Ρωσία να αποδυναμώνεται σε βαθμό που δεν θα μπορεί να κάνει αυτά που έκανε όταν εισέβαλε στην Ουκρανία."

Δήλωσε επίσης σε μία συνέντευξή του πως δεν πιστεύει πως η σύρραξη στην Ουκρανία αποτελεί έναν διαμεσολαβητικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Φυσικά, υπάρχει μία προφανής αντίθεση σε αυτές τις δύο δηλώσεις, ειδικά δεδομένων των πρωτόγνωρων ενεργειών στρατιωτικής βοήθειας της διοίκησης Biden. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα γράφημα πληροφοριών που δημοσιεύθηκε από το Breaking Defense και αναφέρει μέρος των μαζικών αποστολών όπλων των ΗΠΑ στο Κίεβο.

GALLERY

ΗΠΑ σε Κίεβο
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ