ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ποινική δίωξη σε Νεοϋορκέζο που απείλησε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ

Πρόκειται για τον Τόμας Γουέλνικι, που είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις του ήδη από το 2020 - Την πρώτη φορά με κατάθεση στην αστυνομία του Καπιτωλίου, τη δεύτερη με τηλεφωνήματα στη Μυστική Υπηρεσία

Ένας Νεοϋορκέζος διώκεται με την κατηγορία ότι απείλησε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με μια μήνυση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Τόμας Γουέλνικι από το Ροκαγουέι Μπιτς στη Νέα Υόρκη εξέφρασε την πρόθεσή του να σκοτώσει τον Τραμπ σε μια κατάθεση τον Ιούλιο του 2020 στην αστυνομία του Καπιτωλίου και σε διάφορα τηλεφωνήματα που έκανε το 2021 στη Μυστική Υπηρεσία.

Ο Τραμπ αναγνωρίζεται ως το «Πρόσωπο-1» στη μήνυση, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μπρούκλιν. Σε μια υποσημείωση αναφέρεται πως το Πρόσωπο-1 διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από τις 20 Ιανουαρίου του 2017 έως τις 20 Ιανουαρίου του 2021.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Γουέλνικι την Παρασκευή. Ο δικηγόρος του δεν έχει απαντήσει σε ένα αίτημα να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ