ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται νέο κύμα κυρώσεων λόγω S-400! Θα “γονατίσει” ολόκληρη η τουρκική αμυντική βιομηχανία με “μπλόκο” σε όλα τα προγράμματα

Εμπειρογνώμονας του ΝΑΤΟ προειδοποιεί για περαιτέρω κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους πυραύλους S-400, οι οποίες σύμφωνα με πολλούς θα “γονατίσουν” στην κυριολεξία την τουρκική αμυντική βιομηχανία “μπλοκάροντας” όλα τα προγράμματα.

Ο Tacan Ildem, πρώην Τούρκος διπλωμάτης, είπε ότι οι κυρώσεις στην Άγκυρα θα ωφελήσουν μόνο την Κίνα και τη Ρωσία.

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει πλήρως το ρωσικής κατασκευής σύστημα S-400, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση με τις ΗΠΑ.

Ο ανεξάρτητος (αντι-ερντογανικός) εμπειρογνώμονας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι οι περαιτέρω κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας για την αγορά  ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας θα ωφελήσουν μόνο τους αντιπάλους της Ουάσιγκτον, Μόσχα και Κίνα.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γερμανικό Fund Marshall, ο Tacan Ildem, μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε τη σημασία που έχει για τις χώρες της συμμαχίας να μοιράζονται στρατιωτική τεχνολογία «έτσι ώστε αν  μεμονωμένοι σύμμαχοι αρνούνταν αυτές τις τεχνολογίες δεν θα εξέρχονταν από το σύστημα τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ.

Χρειάζεται ένας γνήσιος διάλογος για την επίλυση αυτού του ζητήματος των S-400, γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω μια κατάσταση στην οποία ένας σύμμαχος επιβάλλει κυρώσεις σε έναν άλλον, ειδικά σε μια εποχή που μιλάμε για συστημικό στρατηγικό ανταγωνισμό», δήλωσε ο Ildem, πρώην Τούρκος διπλωμάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Διαβεβαιώνω ότι η Ρωσία και η Κίνα θα είναι ευχαριστημένες με την εφαρμογή των κυρώσεων από τον έναν σύμμαχο στον άλλον», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Ιλντέμ, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως πρεσβευτής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και ως πρώην βοηθός γενικός γραμματέας της συμμαχίας, είπε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των δεσμών μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για τις ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται όμως, η Τουρκία, δεν θα αναπτύξει τους ρωσικής κατασκευής πυραύλους S-400, και θα προχωρήσει προς μια λύση που προσβλέπουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, για αυτό και έχει ξεκινήσει η προπαγάνδα περί τουρκικού αντίστοιχου του ρωσικού αντιβαλλιστικού συστήματος από “τουρκικά χέρια” με το όνομα SİPER, το οποίο παρουσιάζει ως τον “σωτήρα” της τουρκικής αεράμυνας.

Η Τουρκία αν θέλει να σωθεί, θα πρέπει να “αποθηκεύσει” τους ρωσικούς πυραύλους ( πράγμα που θα γίνει), αλλιώς οι κυρώσεις και η υβριδική επίθεση από τις ΗΠΑ, δεν θα έχει προηγούμενο. 

Όλα δείχνουν όντως, ότι  η Άγκυρα γέρνει προς τις ΗΠΑ, διότι επίσημα συνεχίζει να κάνει το “κουτσαβάκι” ο Τούρκος πρόεδρος στους Αμερικανούς, για να πείσει τους οπαδούς του ενόψει εκλογών το 2023 ή νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος υλοποιεί στο θέμα αυτό μια “κυβίστηση” μεγάλων διαστάσεων, εμφανίζοντας αρχικά το τουρκικό σύστημα αεράμυνας μακράς εμβέλειας (με πολύ περιορισμένες και αμφίβολες δυνατότητες) ως τον αντικαταστάτη του ρωσικού S-400.

Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς οι Τούρκοι, και αναμένεται να συμβιβαστούν με την Δύση, αλλιώς θα δουν πολλές ραγδαίες εξελίξεις στην χώρα ακόμα χειρότερες από τις σημερινές που βλέπουμε σήμερα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...