ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Ποιος είναι ο μακρύτερος δρόμος του πλανήτη; (βίντεο)

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, ο μακρύτερος δρόμος του πλανήτη είναι ο “αυτοκινητόδρομος” Pan-American που περνά από 18 χώρες και ενώνει το βόρειο άκρο της Βορείου Αμερικής με το Νότιο της Νοτίου. Ξεκινά δηλαδή από την Prudhoe Bay της Αλάσκας και φτάνει μέχρι την Ushuaia της Αργεντινής, όπως αναφέρει το carandmotor.gr.

Η διαδρομή σχεδιάστηκε το 1923 και κατασκευάστηκε σε τμήματα από διαφορετικές χώρες. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ενοποιημένους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Υπάρχουν όμως και ορισμένα τμήματα που ναι μεν μπορεί να περάσει κάποιο όχημα, αλλά δεν αποτελεί την καλύτερη λύση εάν δεν είστε θιασώτης της περιπέτειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για παράδειγμα, το Darien Gap στα σύνορα του Παναμά με την Κολομβία είναι μια τροπική ζούγκλα με απίστευτους λασπόδρομους που ακτίνονται σε μήκος 106 χιλ.. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής, με τους ελάχιστους που το έχουν διασχίσει να κάνουν λόγο για μια ξεχωριστή αλλά και ιδιαίτερα ψυχοφθόρα εμπειρία.

Το πρώτο αυτοκίνητο που διέσχισε το Darien Gap ήταν ένα Land Rover Defender το 1960. Για αυτά όμως τα 108 χιλ., το πλήρωμα χρειάστηκε 5 μήνες με ταχύτητα μόλις 200 μέτρων την ώρα.... Σήμερα, ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος για να διασχίσετε το Darien Gap είναι να ταξιδέψετε μέσω θάλασσας με φέρι μποτ.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα τμήματα του Pan-American Highway αποτελούν μια “βόλτα στο πάρκο”. Για παράδειγμα, το βόρειο τμήμα από την μέση του Καναδά προς βορρά και η διάσχιση των Άνδεων στα σύνορα της Χιλής με την Αργεντινή, αποτελούν δύσκολα κομμάτια με αρκετό ψύχος, κακοσυντηρημένους δρόμους και μεγάλες αλλαγές στο υψόμετρο.

https://youtu.be/fgutK-pxYuQhttps://youtu.be/3nxjcK4xS9U

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ