ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Εξοπλιστική "γενοκτονία" στον Ερντογάν από το αρμένικο λόμπι των ΗΠΑ: Απαιτεί από τον Μπάϊντεν να απορρίψει το τουρκικό αίτημα για αγορά F-16

Η Αρμενική Συνέλευση της Αμερικής αντιτίθεται στην πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι ήταν τα ίδια αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Αρμενικού λαού κατά τον πόλεμο του Artsakh του περασμένου φθινοπώρου, που ξεκίνησε από το Αζερμπαϊτζάν με πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας.

Οι δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν ότι τότε τουρκικά μαχητικά F-16 είχαν αναπτυχθεί κρυφά στο Αζερμπαϊτζάν πριν από τον πόλεμο, όπου παρατηρήθηκε επίσης έντονη χρήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον του Αρμενικού λαού στο Αρτσάχ.

Σύμφωνα με πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται στη διαδικασία Εξωτερικών Στρατιωτικών Πωλήσεων και θα πρέπει να εγκριθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου και τα δύο έχουν την εξουσία να εμποδίσουν την πώληση.

«Το Κογκρέσο και ο αμερικανικός λαός γνωρίζουν ότι το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία έγινε όχι μόνο ένας αναξιόπιστος σύμμαχος, αλλά ένας προδοτικός κίνδυνος για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή και παγκοσμίως», δήλωσαν οι Πρόεδροι της Συνέλευσης Van Krikorian και Anthony Barsamian.

«Η χρήση F-16 για την προώθηση γενοκτονικών επιθέσεων εναντίον χριστιανών Αρμενίων σε συνεργασία με το αυταρχικό καθεστώς Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν δεν είναι κάτι που πρέπει να προωθήσουν οι ΗΠΑ».

https://twitter.com/i/status/1446478574538592256

 

Αυτή η τελευταία κίνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται αφού η Τουρκία εμποδίστηκε να αγοράσει πάνω από 100 προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη F-35 ως απάντηση στην απόκτηση από την Άγκυρα ρωσικών πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, προκαλώντας κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ενώ οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τον Ερντογάν να σταματήσει την αγορά πρόσθετων ρωσικών όπλων, έχει δηλώσει δημόσια ότι θα αγοράσει μια ακόμη συστοιχία S-400.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, ο Ερντογάν χαρακτήρισε την τουρκική στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία ως «ύψιστης σημασίας».

Περαιτέρω, ενώ ήταν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν είπε στην  δημοσιογράφο του CBS News ,Margaret Brennan σε μια συνέντευξη ότι θα συνεχίσει να αποκτά ρωσικά αμυντικά συστήματα και «κανείς δεν μπορεί να εμπλακεί σε αυτό».

Και πρόσθεσε: «Στο μέλλον, κανείς δεν θα είναι σε θέση να παρέμβει ως προς το είδος των αμυντικών συστημάτων που αποκτούμε, από ποια χώρα σε ποιο επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε αυτό. Είμαστε οι μόνοι που παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις».

Η Αρμενική Συνέλευση των ΗΠΑ

Η Αρμενική Συνέλευση της Αμερικής ιδρύθηκε το 1972 και είναι η μεγαλύτερη εθνική οργάνωση με έδρα την Ουάσινγκτον που προωθεί την κατανόηση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα αρμενικά ζητήματα. Η Συνέλευση είναι μη κομματική.

Όραμα της είναι η Δημοκρατία της Αρμενίας να είναι ασφαλής και ευημερούσα, η οποία θα καταστεί δυνατή από τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τις προηγμένες μεταρρυθμίσεις της αγοράς και έναν λαό σε πλήρη και επαγρύπνηση με την κυβέρνησή του, σε όλα τα επίπεδα.

Μέσω της άμεσης συμμετοχής των εκλεγμένων ηγετών της, το τελικό καθεστώς της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, είτε ως ανεξάρτητο κράτος είτε ως αναπόσπαστο και γειτονικό τμήμα της Δημοκρατίας της Αρμενίας, θα επιλυθεί, διεθνώς αναγνωρισμένο και εγγυημένο.

Η διασπορά θα είναι ζωτικός εταίρος για την Αρμενία και το Αρτσάχ σε όλο τον κόσμο και θα συνδεθεί μαζί σε αποτελεσματική συνεργασία για την προώθηση των παναρμενικών συμφερόντων παγκοσμίως. Θα έχει επιτευχθεί συναίνεση σε όλη τη διασπορά για τη Δημοκρατία της Αρμενίας για την αντιμετώπιση ιστορικών και σύγχρονων ζητημάτων που επηρεάζουν όλους τους Αρμένιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λόγω της συνεχιζόμενης αύξησής της σε μέγεθος, ικανότητα και εμβέλεια, η Αρμενική Συνέλευση της Αμερικής θα είναι ο κορυφαίος παράγοντας στην εμβάθυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Αρμενίας και ΗΠΑ-Αρτσάχ και θα είναι στην πρώτη γραμμή μιας συνολικής, μη κομματικής, ευρείας προσπάθειας για την αμετάκλητη εξασφάλιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ασφάλειας της Αρμενίας και του Αρτσάχ.

Μέλη της Αρμενικής Συνέλευσης των ΗΠΑ είναι η  επιχειρηματίας Ναντίν Αρσλανιάν. σύζυγος του Προέδρου επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ και η πασίγνωστη  πολυεκατομμυριούχος οικογένεια των Καρντάσιαν.

 

Σκούρα τα πράγματα για τον Ερντογάν

Η ωμή ανατολίτικη πρακτική του Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, είναι εκείνη που προκαλεί την κοινή λογική και έχει ολέθρια αποτελέσματα για την Τουρκία.

Ο Ερντογάν νομίζει ότι μπορεί να παίζει ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, λέγοντας από τη μία ότι θα πάρει από τη Ρωσία δεύτερη συστοιχία S-400, SU-57, υποβρύχια και πως κανείς δεν θα του πεί τι όπλα και από ποιόν θα αγοράσει και από την άλλη όταν στο Σότσι έφαγε πόρτα από τον Πούτιν για τη Συρία, να "θυμάται" τις ΗΠΑ και να επιζητά την αγορά 40 νέων F-16 Block 70 και τον εκσυγχρονισμό 80 F-16 της σε Viper.

Τώρα τον περιμένουν στη γωνία το ΗΠΕΞ των ΗΠΑ και η Αμερικανική Γερουσία.

Τα πράγματα είναι σκούρα για τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος κατάφερε να ενώσει όλο τον κόσμο εναντίον του. Αυτό όπως και να το δεί κανείς είναι όντως κατόρθωμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ