ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε η AUKUS για διάδοση πυρηνικών εξοπλισμών - Η Γαλλία αναζητά λύση εκτός ΝΑΤΟ;

Το «κουτί της Πανδώρας» έχει ανοίξει η συμφωνία AUKUS, με την ανεξέλεγκτη πλέον διάδοση πυρηνικών εξοπλισμών ακόμα και σε χώρες-ταραξίες ( Τουρκία-Πακιστάν), γεγονός που δεν θα  απαγορεύεται από διεθνείς συμφωνίες και έγγραφα πλέον.

Ομιλούμε για την τρομερή ακόμη και ως ιδέα, δυνατότητα εξάπλωσης ορισμένων στρατηγικών πυρηνικών όπλων σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο λόγω στυγνής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=86sRTXvRzXI

Μετά την ανακοίνωση των Αμερικανών περί μεταφοράς και πώλησης πυρηνικής τεχνολογίας με την μορφή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Αυστραλία, στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε μια νέα αγορά όπλων, αυτής της πώλησης υποβρυχίων με πυρηνική ενέργεια και βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

https://www.youtube.com/watch?v=_NZ0UfTHXrU

“Η Ρωσία έχει πολλά να προσφέρει σε αυτήν την αγορά. Τώρα μπορούμε να προσφέρουμε με ασφάλεια έναν αριθμό πυρηνοκίνητων υποβρυχίων σε στρατηγικούς εταίρους μας, εκτός από την Ινδία. Δύο χώρες που μπορεί να ενδιαφέρονται άμεσα είναι το Βιετνάμ και η Αλγερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό ορισμένες συνθήκες, και η Κίνα θα μπορούσε επίσης να πωλήσει δικά της πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τους Αμερικανούς για την επέκταση της αγοράς όπλων.

Αλλά μην ξεχνάτε το "κουτί της Πανδώρας" ανοίγει σε όλο τον κόσμο με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Αν όμως η Γαλλία έχει λάβει ένα τέτοιο χαστούκι από τους Αμερικανούς, τότε προς ποια κατεύθυνση μπορεί να γυρίσει το «χτυπημένο πρόσωπό» της;

Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα επηρεάσει τη σχέση της με τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και λογικά το Παρίσι θα πρωτοστατήσει σε αμυντικές εξελίξεις στην ΕΕ. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι οι Γάλλοι γνωρίζουν ότι αποδεικνύεται για μια άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τους Αμερικανούς, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται ( Ιράκ, Αφγανιστάν ή Ευρώπη).

https://www.youtube.com/watch?v=HMymn2PVNbM

Ο καθένας πρέπει να παίξει το παιχνίδι του. Αυτό είναι ένα ισχυρό μάθημα όχι μόνο για τους Γάλλους, αλλά και για όλους όσους, μεταφορικά μιλώντας, υπάγονται στους Αμερικανούς, ελπίζοντας ότι θα απολαμβάνουν προνόμια και θα επωφελούνται από αυτά.

Όταν είναι να κερδίσουν οι ΗΠΑ είναι μαζί σας, όταν όχι, σας ρίχνουν εύκολα με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, χωρίς να βιώσουν το παραμικρό αίσθημα ενοχής και ευθύνης.

Αυτή η νέα στρατιωτική συμμαχία AUKUS η οποία απευθύνεται κυρίως κατά της Κίνας”, δηλώνει ο στρατιωτικός αναλυτής Ruslan Pukhov.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες γαλλικών ΜΜΕ, φέρουν την δυνατότητα εξοπλισμού με πυρηνοκίνητα υποβρύχια χωρών όπως το Πακιστάν,Βόρεια και Νότια Κορέα, Ινδία, Βραζιλία κα.

Αν μέσα σε αυτές προστεθούν και οι Τούρκοι (με ταυτόχρονη απομάκρυνση Ερντογάν για παράδειγμα), οι οποίοι αναμένουν στην κυριολεξία στην γωνία, τότε το πρόβλημα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο θα πολλαπλασιαστεί πολύ επικίνδυνα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες στην περιοχή.  

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ