ΗΠΑ

Το νέο κόλπο του Γκέιτς: Θα μας "πεθάνει" στην πείνα (Βίντεο)

Ο Μπιλ Γκέιτς έγινε πρωτοσέλιδο ως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ιδιωτικών αγροτικών εκτάσεων στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι ο μόνος. Μερικοί από τους πλουσιότερους ιδιοκτήτες γης, συμπεριλαμβανομένων των Jeff Bezos, John Malone και Thomas Peterffy, αγοράζουν δάση, αγροκτήματα και αγροτικές εκτάσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί; Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να το μάθετε.

Οι επενδύσεις σε αγροτικές εκτάσεις αυξάνονται σε όλη τη χώρα καθώς οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των υπερ-πλούσιων όπως ο Μπιλ Γκέιτς, αναζητούν νέους τρόπους για να αυξήσουν τα χρήματά τους.

Ο Γκέιτς την περασμένη χρονιά είχε συσσωρεύσει περισσότερα από 269.000 στρέμματα αγροτικής γης σε 18 πολιτείες σε λιγότερο από μια δεκαετία. Η γεωργική του γη καλλιεργεί κρεμμύδια, καρότα και ακόμη και πατάτες που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν τηγανητές πατάτες των McDonald's.

"Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο με αυξανόμενη αξία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της American Farmland Trust, Τζον Πιότι. "Έχει μεγάλη εγγενή αξία και πέρα ​​από αυτό, είναι περιορισμένος πόρος."

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι το 30% όλων των αγροτικών γαιών ανήκει σε ιδιοκτήτες που δεν καλλιεργούν οι ίδιοι. Οι αγοραστές αγοράζουν συχνά γη από αγρότες που την έχουν στην κατοχή τους εδώ και δεκαετίες, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να είναι πλούσιοι σε περιουσιακά στοιχεία αλλά ίσως φτωχοί σε μετρητά.

Κι όταν γίνουν ολιγοπώλιο ποιος θα τους εμποδίσει να διαμορφώσουν τις τιμές όπως θέλουν; 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ισραηλινή ειδικός αποκαλύπτει τι ετοιμάζει μυστικά η Τουρκία και τι θα λάβει στο τέλος με ελληνική Κωνσταντινούπολη και κουρδικό κράτος

To πρακτορείο Ανατολού κατηγορεί την Ελλάδα για προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου στρώνοντας το έδαφος για κάτι πολύ...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...