ΗΠΑ

«Σκοτεινός αετός»: Ο υπερηχητικός πύραυλος των ΗΠΑ που «τρομάζει» την Κίνα

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ (U.S Army) ονόμασε το νέο του επίγειο υπερηχητικό οπλικό σύστημα του «Dark Eagle» και η Υπηρεσία είναι «βέβαιη» ότι το όπλο θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία το 2023, γεγονός που θα επιτρέψει στους Αμερικανούς την δυνατότητα πλήγματος από μεγάλη εμβέλεια, που θα μπορεί να πραγματοποιήσει πτήση και να χτυπήσει βαθιά στην Κίνα, με ταχύτητες άνω των 5 Mach.

Το νέο υπερηχητικό όπλο αναπτύσσεται από κοινού από τον αμερικανικό Στρατό και το Πολεμικό Ναυτικό, και χρησιμοποιεί το σύστημα Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB) και ένα σύστημα εκτόξευσης πυραύλων προκειμένου να πραγματοποιεί πτήσεις μεγάλης εμβέλειας και σε μεγάλο υψόμετρο, για να μην μπορεί να αναχαιτιστεί εύκολα από τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Μόλις τελειώσει το καύσιμο του συστήματος εκτόξευσης πυραύλου, στη συνέχεια το Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB) κατευθύνεται προς στον εχθρικό στόχο στην επιφάνειας της Γης, μεταφέροντας το όπλο που διαθέτει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού φορτίου. Οι υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσει το Dark Eagle, του δίνει την δυνατότητα να ελιχθεί αποτελεσματικά απέναντι στις αντιπυραυλική άμυνα του εχθρού, ενώ η μεγάλη του εμβέλεια, περίπου 1.723 μιλίων, του επιτρέπει να χτυπήσει εχθρικούς στόχους όχι μόν σε όλη τη Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά ακόμα και βαθιά στο εσωτερικό της Κίνας, από θέσεις εκτόξευσης στις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα κατασκευαστεί και «ναυτική» έκδοση

Είναι επίσης γνωστό, ότι ο αμερικανικός Στρατός θα αναπτύσσει το Dark Eagle στο πεδίο της μάχης σε πυροβολαρχίες πυροβολικού, που θα αποτελούνται από τέσσερα τροχοφόρα οχήματα μεταφοράς των οπλικών συστημάτων. Θα εκτοξεύονται δύο  πύραυλοι από το κάθε όχημα, με αποτέλεσμα ένα «salvo» να αποτελείται από οκτώ πυραύλους. Σημειώνεται επίσης ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα κατασκευάσει την δική του έκδοση για το οπλικό σύστημα Dark Eagle, με στόχο να ενσωματωθούν στα νέα υποβρύχια κλάσσης Virginia, αλλά και στα stealth αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσσης Zumwalt.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...