ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Μενέντεζ προς Μπάιντεν & Αμερικανό ΥΠΑΜ: ''Σας ζητώ να στείλουμε εσπευσμένα CH-47 για τις φωτιές στην Ελλάδα''

Πριν λίγα λεπτά, ο φιλέλληνας Γερουσιαστής Μενέντεζ έστειλε επιστολή στον Αμερικανό ΥΠΑΜ, ούτως ώστε να τον παροτρύνει να παράσχει πρόσθετη υποστήριξη στην Ελλάδα στις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα!  

''Η Ελλάδα είναι ένας στενός και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Προτρέπω τη διοίκηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποστηρίξει τον λαό της Ελλάδας την στιγμή που το έχουν ανάγκη'', δήλωσε ο κύριος Μενέντεζ, επικροτώντας την ανάπτυξη αεροσκαφών P8 στην Ελλάδα από το Υπουργείο Άμυνας για την καλύτερη επίγνωση της κατάστασης σχετικά με τις απειλές των πυρκαγιών στις υποδομές και κατοικημένες περιοχές. ''Αυτές οι προσπάθειες έχουν σώσει ζωές και παροτρύνω το Τμήμα να εκπληρώσει επιπλέον αιτήματα για βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ελικοπτέρων CH-47''. 

Τι είχε πει πριν λίγες ημέρες 

«Προσευχόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια των φίλων μας σε όλη την Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη» λόγω του συνεχιζόμενου σφοδρού καύσωνα και των μαινόμενων πυρκαγιών, αναφέρει σε μήνυμά του, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Παράλληλα, διαμηνύει πως οι ΗΠΑ πρέπει να παράσχουν υποστήριξη και βοήθεια καθώς παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ