ΗΠΑ

Με το δάκτυλο στην σκανδάλη! ΗΠΑ: Απειλή οι S-500- Λαβρόφ: Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να προστατευθούμε

Στις αρχές του μήνα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραφε για την προειδοποίηση Λαβρόφ, ο οποίος μίλησε για επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Ρωσίας από την Δύση με συνταγή Ουκρανίας-Λευκορωσίας.

 

Ο Λαβρόφ επανήλθε και ανακοίνωσε τις προσπάθειες της Δύσης να σχηματίσει ζώνη αστάθειας γύρω από τη Ρωσία.

Μιλώντας για γειτονικές και αδελφικές χώρες, τις οποίες η Δύση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για δικούς της σκοπούς, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών είχε κατά νου τη Λευκορωσία και τη Μολδαβία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει πως σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη των εδαφών των συμμαχικών χωρών, και σκοπός αυτού είναι να αλλάξει την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Ρωσία.

«Θέλουν να αναπτύξουν με διάφορους τρόπους - τόσο στρατιωτικούς όσο και οικονομικούς - τα εδάφη γύρω από τη χώρα μας και να μας περιβάλλουν, και ακόμη και να επωφεληθούν από το γεγονός ότι η Δύση θα έχει καθοριστική επιρροή στην ανάπτυξη των γειτονικών μας χωρών ", ανέφερε ο Λάβροφ σε παρέμβασή του σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα " Η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας: Επιτυχία, προκλήσεις, καθήκοντα και προοπτικές "

Συγκεκριμένα, μιλώντας για γειτονικές και αδελφικές χώρες, ο υπουργός είχε κατά νου τη Λευκορωσία και τη Μολδαβία. Νωρίτερα, ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Συρία στη Μόσχα. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί το έργο της Συνταγματικής Επιτροπής χωρίς προϋποθέσεις και εξωτερικές παρεμβάσεις.

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να ενταχθεί σε έναν αγώνα όπλων. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα μπει ούτε στην απομόνωση ούτε στην αντιπαράθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να ενταχθεί σε έναν νέο δαπανηρό αγώνα όπλων. Έχουμε ήδη όλα όσα χρειαζόμαστε για να προστατευθούμε», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα επιδιώξουμε μια ανεξάρτητη, εθνικά προσανατολισμένη και ρεαλιστική εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν το ρωσικό S-500 μια ειδική απειλή για το ΝΑΤΟ

 

Την ίδια στιγμή που η Ρωσία βλέπει γύρω της την απειλή της Δύσης, η Δύση και δη το ΝΑΤΟ βλέπει γύρω του την απειλή της Ρωσίας!

Οι ΗΠΑ αποκαλούν το ρωσικό σύστημα S-500 μια “ειδική απειλή για το ΝΑΤΟ”.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει για το πιο προηγμένο ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα στον κόσμο (SAM) S-500 ο αρθρογράφος του 19FortyFive, Caleb Larson.

Το σύστημα μπορεί να χτυπήσει ολόκληρο το φάσμα των υπαρχόντων και μελλοντικών όπλων αεροπορικής επίθεσης σε οποιοδήποτε υψόμετρο και ταχύτητα. Όπως το σύστημα S-400, το νέο συγκρότημα είναι ικανό να καταστρέψει τόσο αεροσκάφη όσο και βαλλιστικούς πυραύλους.

Διάφοροι τύποι πυραύλων είναι συμβατοί με το σύστημα αεράμυνας S-500, το οποίο καθιστά δυνατή την ακριβέστερη απόκριση σε ένα ευρύ φάσμα απειλών. Επιπλέον, το σύστημα είναι πιο ανθεκτικό στις ηλεκτρονικές παρεμβολές από τα προηγούμενα, λέει το άρθρο.

«Σε κάθε περίπτωση, το S-500 είναι ένα πολύ πιο ισχυρό όπλο αεροπορικής άμυνας από το S-400. Εάν αυτό ισχύει, η ικανότητα τέτοιων όπλων να χτυπήσουν υπερηχητικούς πυραύλους θα είναι μια νέα, ειδική πρόκληση για το ΝΑΤΟ», κατέληξε ο Λάρσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Διπλωματική ρήξη με την Ουκρανία

 

Η “πολιορκία” της Ρωσίας από την Δύση όμως συνεχίζεται και με άλλους τρόπους... Ήδη στην Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλήφθηκαν οι Ρώσοι.

Ο νόμος για τους αυτόχθονες λαούς αρχίζει να ισχύει από σήμερα 23 Ιουλίου.

Όλες οι διατάξεις του νόμου τίθενται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης, εκτός από το μέρος 3 του άρθρου 7, το οποίο ορίζει το δικαίωμα των αυτόχθονων πληθυσμών να διοχετεύουν μέρος των εσόδων από τη χρήση φυσικών πόρων στις ανάγκες των αυτόχθονων λαών της Ουκρανίας. Αυτό αρχίζει να ισχύει μετά την επιστροφή του “προσωρινά κατεχόμενου εδάφους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης υπό τη γενική δικαιοδοσία της Ουκρανίας”.

Ο νόμος καθορίζει ότι οι αυτόχθονες λαοί της Ουκρανίας, που σχηματίστηκαν στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας, είναι οι Τάταροι της Κριμαίας, οι Καραΐτες της Κριμαίας και οι Κριμτσάκιοι, που είναι Ελληνόφωνοι Εβραίοι. Οι Ρώσοι, οι Ούγγροι, οι Εβραίοι, οι Πολωνοί και άλλες εθνικότητες δεν συμπεριλήφθηκαν στον αριθμό των αυτόχθονων πληθυσμών.

Σύμφωνα με το νόμο, "αυτόχθονες" είναι μια αυτοχθονική εθνοτική κοινότητα που έχει σχηματιστεί στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι φορέας μιας διακριτικής γλώσσας και πολιτισμού, έχει παραδοσιακούς κοινωνικούς, πολιτιστικούς ή αντιπροσωπευτικούς φορείς, αυτογνωσία ως αυτόχθονες πολίτες , αποτελεί εθνική μειονότητα του πληθυσμού και δεν έχει δική της κρατική εκπαίδευση εκτός του κράτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ