ΗΠΑ

Ξεκίνησε ο αμερικανορωσικός “πόλεμος”- Η πρώτη επίθεση λίγο πριν την συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

Κι ενώ η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου, ο “πόλεμος” Ουάσινγκτον-Μόσχας πιθανόν να ξεκινήσει νωρίτερα!

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρούν την αυξημένη συχνότητα των κυβερνοεπιθέσεων σε αμερικανικές εταιρείες ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Σε αυτό το πλαίσιο, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιθετικών κυβερνοεπιχειρήσεων εναντίον Ρώσων χάκερς.

Αυτό αποκάλυψε το NBC News με αναφορά σε αμερικανούς αξιωματούχους και άλλες πηγές με γνώσεις σε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με αυτούς, ο Λευκός Οίκος θεωρεί τις επιθέσεις ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, χρησιμοποιεί ειδικές υπηρεσίες για να κατασκοπεύει ξένους εγκληματίες και σχεδιάζει επιθετικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον Ρώσων χάκερς.

«Στο τέλος του περασμένου έτους, όλοι αποφάσισαν ότι είχε ανέλθει στο επίπεδο της απειλής για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο James Lewis, ειδικός στον κυβερνοχώρο στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωποι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) της Αμερικανικής Διοίκησης στον κυβερνοχώρο αρνήθηκαν να σχολιάσουν. "Δεν θα σχολιάσουμε συγκεκριμένες προγραμματισμένες ή συνεχιζόμενες επιχειρήσεις, θα παρέχουμε επιλογές στον πρόεδρο μέσω του Υπουργείου Άμυνας", δήλωσε εκπρόσωπος της Διοίκησης στον κυβερνοχώρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν πρόσφατα τη ρωσική συνδεδεμένη ομάδα DarkSide για επίθεση χάκερς στο Colonial Pipeline.Επιπλέον, στις 30 Μαΐου, τα δίκτυα υπολογιστών των τμημάτων της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας υπέστησαν επίθεση στον κυβερνοχώρο .

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το κακόβουλο λογισμικό προήλθε από εγκληματική οργάνωση που μπορεί να βρίσκεται στη Ρωσία.

Σοβαρό θέμα δημιουργήθηκε και με το JBS, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρέατος στον κόσμο και ιδρύθηκε στη Βραζιλία το 1953. Το FBI δήλωσε πως μια ρωσική εγκληματική ομάδα στον κυβερνοχώρο βρισκόταν πίσω από μια επίθεση ransomware που στόχευε αυτή τη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στον κόσμο. Το FBI είπε ότι εργάζεται για να φέρει την ομάδα REvil στη δικαιοσύνη για την παραβίαση του δικτύου του JBS. Η κυβερνοεπίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο έκλεισε ορισμένες επιχειρήσεις της JBS στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. Το REvil - επίσης γνωστό ως Sodinokibi - είναι μια από τις πιο παραγωγικές και επικερδείς κυβερνο-εγκληματικές ομάδες στον κόσμο.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα θίξει το ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων όταν συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δύο εβδομάδες. "Τα υπεύθυνα κράτη δεν φιλοξενούν εγκληματίες ransomware", δήλωσε η γραμματέας Τύπου Jen Psaki.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ