ΗΠΑ

Φρεγάτες: Ξεκίνησαν οι επιδιορθώσεις στα ελαττωματικά αμερικανικά MMSC

«Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα για να διορθωθεί το πρόβλημα», δήλωσε ο ανώτατος ναυάρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ, Mike Gilday.

Το ελάττωμα του σχεδιασμού, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Defense News , είναι ένα «πολύπλοκο πρόβλημα που επηρεάζει την ικανότητα τεσσάρων κινητήρων να τροφοδοτούν ένα τζετ νερού που οδηγεί το πλοίο σε ταχύτητα 40 κόμβων», είπε.

Το Ναυτικό ανέθεσε στον πωλητή να επιλύσει το πρόβλημα, είπε ο Gilday ενώ το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δεν θα δεχτεί νέα πολεμικά πλοία μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Χρειαζόμαστε το LCS να είναι αξιόπιστο και βιώσιμο στη θάλασσα», τόνισε.

H Lockheed Martin σχεδίασε το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε από την Fincantieri Marinette Marine στο Ουισκόνσιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συνδυασμός του κυβωτίου μετάδοσης (σ.σ. όπου εμφανίζεται μέρος του προβλήματος) σχεδιάστηκε από τη γερμανική εταιρεία RENK AG.

Μηχανικά προβλήματα στα LCS (MMSC), τα οποία τέθηκαν για πρώτη φορά σε λειτουργία το 2008, υπήρξαν εδώ και πολύ καιρό, προκαλώντας ακροάσεις στο Κογκρέσο και απειλές για τερματισμό της χρηματοδότησης του προγράμματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...