ΗΠΑ

Πεντάγωνο: "Παρακολουθούμε πολύ στενά τις δραστηριότητες της Ρωσίας στην Αρκτική"

Χωρίς να κάνουμε συγκεκριμένες εκτιμήσεις πληροφοριών, προφανώς, παρακολουθούμε πολύ στενά τις κινήσεις της Ρωσίας στην Αρκτική δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην Αρκτική και δεσμεύονται να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Χωρίς να κάνουμε συγκεκριμένες εκτιμήσεις πληροφοριών, προφανώς, τις παρακολουθούμε πολύ στενά. Κανείς δεν θέλει να δει την Αρκτική ως περιοχή να στρατιωτικοποιείται» είπε ο εκπρόσωπος.

Παράλληλα πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την περιοχή αυτή ως ζωτικής σημασίας «για την άμυνα της πατρίδας μας» καθώς όπως είπε αποτελεί «έναν πιθανό στρατηγικό διάδρομο».

Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν τον διάλογο για την Ουκρανία

Σχετικά με την ένταση που έχει προκύψει στα ρωσοουκρανικά σύνορα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ αποκάλυψε ότι υπάρχει διάλογος σε υψηλό επίπεδο με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους στη Ρωσία και «απαντήσαμε ότι οι ανησυχίες τους είναι αβάσιμες».

«Θα πρέπει να επικεντρώσουν όχι στα όσα υποτίθεται ότι κάνει η Ρωσία, αλλά στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Κιέβου, το οποίο όχι μόνο αποτυγχάνει να υλοποιήσει το πακέτο μέτρων του Μινσκ, αλλά αρνείται κιόλας τις συμφωνίες με τρόπο που γίνεται ολοένα πιο προκλητικός. Αν οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας εστιάσουν σε αυτό, τότε αυτό θα μπορούσε πραγματικά να διευκολύνει τη σταθεροποίηση» πρόσθεσε ο Ριάμπκοφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ