ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

''Απασφάλισαν'' τα ''γεράκια'' των ΗΠΑ: ''Να στείλουμε στρατό στην Ουκρανία κατά των Ρώσων!''

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, αμερικανοί ειδικοί σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ανέφεραν τα εξής:  "οι ΗΠΑ οφείλουν να στείλουν μια επίλεκτη Ταξιαρχία ή τάγμα στην Ουκρανία προκαλώντας ακύρωση όλων των ρωσικών σχεδίων κατά του Κιέβου".

Ο ένας εξ αυτών τονίζει ότι “η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να στείλει 125 εκατομμύρια δολάρια υπό μορφή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, είναι ένα ευπρόσδεκτο δώρο για το Κίεβο, αλλά "η χώρα χρειάζεται και αξίζει πολλά περισσότερα.

Οι Ουκρανοί χρειάζονται δυτικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot”, τονίζει ο Luke Coffey, του Τhink Τank ''Heritage Foundation''.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η αναβάθμιση των αεροπορικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας έχει νόημα, αλλά το Κίεβο δεν μπορεί να επιτύχει ισοτιμία με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Ουκρανία να εξετάσει την αγορά μαχητικών όπως το F-35 αυτή τη στιγμή. Δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσαν πραγματικά να αγοράσουν το F-35”, είπε ο Coffey, επισημαίνοντας το κόστος του αεροσκάφους και το κόστος λειτουργίας.

Αντ 'αυτού, ο Αμερικανός ειδικός προτείνει στο Κίεβο να αναζητήσει μια εναλλακτική λύση, “η οποία, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να είναι μαζική αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων συστημάτων Bayraktar TB2, που φέρεται ότι "αποδείχθηκαν αποτελεσματικά ενάντια στη ρωσική τεχνολογία στη Λιβύη, τη Συρία, αλλά και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύγκρουσης στο Καραμπάχ".

https://www.youtube.com/watch?v=2QO-RURw6Vo

Ταυτόχρονα, ο Coffey είναι δύσπιστος ότι θα υπάρξει μια θεαματική αλλαγή ως προς την διοργάνωση μεγάλων αμερικανικών στρατιωτικών ασκήσεων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Jan Brzezinski, ειδικός του περιβόητου “Συμβουλίου του Ατλαντικού”, πιστεύει ότι “είναι απαραίτητο να επεκταθεί σημαντικά η στρατιωτική συνεργασία με το Κίεβο. Στέλνουμε κυρίως πολεμικά πλοία και παρέχουμε τακτική εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό. Τι θα γίνει όμως με τυχόν αποστολή επίλεκτης ταξιαρχίας ή τάγματος στην Ουκρανία για λίγους μήνες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό θα περιέπλεκε ολοκληρωτικά τον ρωσικό σχεδιασμό αποδεικνύοντας ότι ο κίνδυνος παρέμβασης των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρέπει να αγνοηθεί, εάν η Μόσχα έχει αποφασίσει να εισβάλει μαζικά στο ουκρανικό έδαφος”, ανέφερε ο εμπειρογνώμονας προτείνοντας την αποστολή αμερικανικών  στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο J. Brzezinski, πιστεύει ότι το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο εάν η Ρωσία ξεκινούσε πιθανόν μια πλήρη εισβολή στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν πυραύλους για να απενεργοποιήσουν τις δομές διοίκησης και ελέγχου του εχθρού, καθώς και τις εγκαταστάσεις εφοδιασμού.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ουκρανία χρειάζεται πιο ισχυρά συστήματα αεράμυνας και πυραύλους. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από την ικανότητα της Ουκρανίας να αγοράζει και να συντηρεί όπλα αυτού του τύπου”, κατέληξε ο ίδιος.

Οι δύο Αμερικανοί ειδικοί, είναι πιθανότατα “λαγοί” εξελίξεων, έχοντας στόχο να ενημερώσουν την Μόσχα, το τι θα ελάμβανε χώρα αν ο ρωσικός στρατός προέλαυνε στο ουκρανικό έδαφος το επόμενο διάστημα.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...