ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το Telegram απέκλεισε εκατοντάδες δημόσιες κλήσεις για βία

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντουρόφ, αποκάλυψε, τη Δευτέρα (18/01), ότι η υπηρεσία ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επικοινωνίας απέκλεισε, την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες δημόσιες κλήσεις για βία που σχετίζονταν με τις ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, ο Ντουρόφ έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram το εξής:

«Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, την περασμένη εβδομάδα οι συντονιστές μας μπλόκαραν και έκλεισαν εκατοντάδες δημόσιες εκκλήσεις για βία που διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές. Η ομάδα συνεχίζει να επεξεργάζεται αναφορές από χρήστες εκτός από την προληπτική κατάργηση περιεχομένου που υποκινεί άμεσα τη βία».

Ο Ρώσος επιχειρηματίας με έδρα το Ντουμπάι σημείωσε ότι «το Telegram χαιρετίζει την πολιτική συζήτηση που προέρχεται από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, αλλά θα ενεργήσει γρήγορα για να σταματήσει εκείνους που υποκινούν τους ανθρώπους να προκαλέσουν βλάβη σε άλλους».

Επίσης, ο Ντουρόφ τόνισε ότι, από την κυκλοφορία της το 2013, η υπηρεσία «έχει εφαρμόσει με συνέπεια αυτόν τον κανόνα παγκοσμίως, από τη Λευκορωσία και το Ιράν έως την Ταϊλάνδη και το Χονγκ Κονγκ».

Πάντως, η σχετική ανακοίνωση  έρχεται μια ημέρα αφότου η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Coalition for a Safer Web», που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, υπέβαλε αγωγή εναντίον της Apple, απαιτώντας από την τελευταία να διαγράψει το Telegram από το App Store της, όπως έκανε με το Parler, ένα μέσο κοινωνικό δικτύωσης ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των υποστηρικτών του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι το Telegram, στο οποίο κατευθύνθηκαν αρκετοί Αμερικανοί χρήστες μετά την αναστολή προφίλ του Τραμπ από τεχνολογικές εταιρείες, και τονίζεται πως η υπηρεσία «χρησιμοποιείται για εκφοβισμό, απειλή και εξαναγκασμό μελών του κοινού».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ