ΗΠΑ

Αυστραλός γερουσιαστής προβλέπει πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε «τρία έως πέντε χρόνια»

Με τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας στο ναδίρ, ένας από τους στενότερους συμμάχους της Ουάσιγκτον στον Ειρηνικό ετοιμάζεται για πιθανό πόλεμο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Σε συνέντευξή του στο Seven News της Αυστραλίας, ο γερουσιαστής της Αυστραλίας Jim Molan δήλωσε ότι αναμένει να ξεσπάσει μια σύγκρουση σύντομα.

"Είναι πιθανό τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια ή τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια να συμμετάσχουμε σε έναν πόλεμο μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε ο Μόλαν. Ο γερουσιαστής έκανε τα σχόλια στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και τις δυνατότητες του στρατού της Αυστραλίας. "Το ADF (Αυστραλιανές Αμυντικές Δυνάμεις) δεν ήταν ποτέ καλύτερο από ότι είναι τώρα", είπε.

Ο Μόλαν εξέφρασε την ανησυχία του για τις τρέχουσες στρατιωτικές δυνατότητες της Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα για το μέγεθος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. "Το 1991, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ήταν ισχυρό, 600 πολεμικά πλοία. Τώρα είναι λιγότερο από 300", είπε. Ο πολιτικός που έχει εξέχουσα φωνή στα εθνικά πολιτικά δρώμενα είναι επίσης πρώην στρατηγός του αυστραλιανού στρατού και πρώην διοικητής δυνάμεων στο Ιράκ..

Είπε περαιτέρω:

"Δεν είναι αναπόφευκτο και αν προετοιμαστούμε, υπάρχει πιθανότητα να μην συμβεί", δήλωσε ο κ. Molan. Ο πρώην στρατηγός του Αυστραλιανού Στρατού δήλωσε ότι η Κίνα έχει προετοιμαστεί για πόλεμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και οι ΗΠΑ.

"Η Κίνα παλεύει με τους γείτονές της σε όλο τον κόσμο και έχει εξαιρετική στρατιωτική ικανότητα, όχι μόνο σε πυραύλους και αεροσκάφη, αλλά σε γενική ικανότητα να κάνει πράγματα", είπε.

Όπως και η Ουάσινγκτον, η Καμπέρα έχει λάβει όλο και πιο εχθρική στάση εναντίον του Πεκίνου τα τελευταία χρόνια και οι σχέσεις Κίνας-Αυστραλίας επιδεινώνονται ραγδαία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...