ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Τραμπ για εμβόλια Pfizer & Moderna: "Το έθνος μας έχει επιτύχει ένα ιατρικό θαύμα"

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε ότι ο FDA ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και τη Moderna, είναι ασφαλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, που μεταδόθηκε την Παρασκευή (11/12, τοπική ώρα), δήλωσε:

«Σήμερα, το έθνος μας έχει επιτύχει ένα ιατρικό θαύμα. Παραδώσαμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο σε μόλις εννέα μήνες. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα στην ιστορία. Θα σώσει εκατομμύρια ζωές και σύντομα θα τερματίσει την πανδημία μια για πάντα. Είμαι ενθουσιασμένος που αναφέρω ότι το FDA έχει εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer».
Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Η Pfizer και η Moderna ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλιά τους είναι περίπου 95% αποτελεσματικά, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες. Αυτά τα εμβόλια είναι, επίσης, πολύ ασφαλή».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1337586206683574272

Λίγο νωρίτερα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε πως ενημέρωσε την Pfizer / BioNTech ότι σκοπεύει να κινηθεί ταχύτατα προς την εξουσιοδότηση του εμβολίου της κατά της Covid-19.

“20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα εμβολιαστούν εντός των ερχόμενων εβδομάδων”, δήλωσε με tweet του ο Αμερικανός υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ.

Ο FDA από την μεριά του τόνισε πως ενημέρωσε την εταιρεία πως θα κινηθεί ταχύτατα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση της εξουσιοδότησης επείγουσας χρήσης.

Ο Οργανισμός ανέφερε επίσης πως ενημέρωσε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Επιχείρηση Warp Speed , που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού της αμερικανικής κυβέρνησης, ώστε να εκτελέσουν τα σχέδιά τους για έγκαιρη διανομή του εμβολίου.

Η διαχείριση της υγειονομικής επιθεώρησης από την Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει επιτρέψει την επείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», την Παρασκευή (11/12, τοπική ώρα), επικαλούμενο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα υποστηρίζει το εξής:

«Η απόφαση σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα αρχίσουν να λαμβάνουν το εμβόλιο τις επόμενες ημέρες».
Υπενθυμίζεται ότι μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων υπό την αμερικανική ρυθμιστική αρχή ψήφισε, την Πέμπτη (10/12), υπέρ της χρήσης εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, 17 εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερέβαιναν τα μειονεκτήματά του, τέσσερα ήταν κατά και ένας απείχε.

Τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να γίνουν από γιατρούς και ηλικιωμένους και η παράδοσή τους θα αρχίσουν εντός 24 ωρών μετά την απόκτηση της άδειας χρήσης τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ