ΗΠΑ

Bloomberg: ''Ο Τραμπ υπέγραψε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας''

Την στιγμή που η ΕΕ ''γράφει'' την Ελλάδα, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400! 

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια δέσμη μέτρων, που κατέθεσε ενώπιον του ο ΥΠΕΞ Μάικλ Πομπέο, στο πλαίσιο της απόφασης να τιμωρηθεί η Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. 

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Bloomberg δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, όπως γράφει, και οι οποίοι όμως δεν γνώριζαν τι θα περιλαμβάνουν οι κυρώσεις. Tην είδηση επιβεβαιώνουν και οι Financial Times. 

Η ανακοίνωση επίκειται, και αναμένεται μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (γύρω στις 7 σήμερα το απόγευμα ώρα Ελλάδας)

Σύμφωνα με πηγές της Financial Times, οι κυρώσεις πιθανότατα θα ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή και σχεδιάστηκαν ώστε να είναι «όσο το δυνατόν πιο ήπιες» για να καθησυχάσουν το Κογκρέσο, και να αποφύγουν σοβαρές ζημιές στη στρατιωτική σχέση των δύο χωρών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερουσία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ψηφίσει το ίδιο νομοσχέδιο για την Εθνική Άμυνα των ΗΠΑ και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι καταπέλτης για τον κ. Τραμπ, που ανακοίνωσε ότι θα θέσει βέτο.   

 

Tι έγινε νωρίτερα 

 

Ο Ερντογάν κερδίζει ξανά χρόνο για τις 25 και 26 Μαρτίου 2021 στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Η Σύνοδος Κορυφής επιχείρησε να κρατήσεις τις ισορροπίες αλλά περισσότερο στόχευε να μην... θίξει την Τουρκία.
 
Η ΕΕ θα εξετάσει λίστα κυρώσεων ή πρόσθετες λίστες με χρονικό ορίζοντα 25 και 26 Μαρτίου 2021, πρακτικά δεν θα υπάρξουν άμεσα κυρώσεις. 

Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση για επιβολή embargo όπλων στην Τουρκία αντιθέτως το τελικό κείμενο συνδέει έμμεσα την υπεύθυνη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία με την Τελωνειακή Ένωση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...