ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Οι ΗΠΑ απέστειλαν Β-52 στη Μ. Ανατολή - Μύνημα προς το Ιράν;

Αυτή η αποστολή των Β-52 στη Μέση Ανατολή έρχεται μετά από αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2020, όταν οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό στρατηγό Qassem Soleimani με drone, οπότε έξι B-52 στάλθηκαν τότε στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό. Ποιά είναι η αποστολή τους;

Ο αμερικανικός στρατός ανέπτυξε βομβαρδιστικά B-52 στη Μέση Ανατολή το Σάββατο, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Τραμπ για μερική απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι σαφές πού πήγαν τα B-52 στη Μέση Ανατολή το Σάββατο, αλλά έφυγαν από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Minot, στη Βόρεια Ντακότα.

Η Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Minot είναι η μόνη βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες που φιλοξενεί τόσο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους σε υπόγεια σιλό, όσο και  στόλο βομβαρδιστικών ικανών να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Αυτή η αποστολή των Β-52 στη Μέση Ανατολή έρχεται μετά από  αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα από  τον Ιανουάριο του 2020, όταν οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό στρατηγό Qassem Soleimani με drone, οπότε έξι B-52 στάλθηκαν τότε στη βάση  Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε ότι τα αεροσκάφη B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διεξήγαγαν την αποστολή σε «σύντομο χρονικό διάστημα» για να «αποτρέψουν την επιθετικότητα και να καθησυχάσουν τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ».

«Η ικανότητα γρήγορης μετακίνησης δυνάμεων είναι το κλειδί για την αποτροπή ενδεχόμενης επιθετικότητας», δήλωσε ο αρχηγός του 9ου Πολεμικού Αερομεταφορέα Γκρεγκ Γκιλλότ.

"Αυτές οι αποστολές βοηθούν τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη να εξοικειωθούν με τον εναέριο χώρο και τη διοίκηση της περιοχής, και να ελέγξουν τις λειτουργίες και να τους επιτρέψουν να ενσωματωθούν στα αμερικανικά και συνεργαζόμενα αεροπορικά στοιχεία του θεάτρου επιχειρήσεων, αυξάνοντας τη συνολική ετοιμότητα της συνδυασμένης δύναμης.

Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Μίλερ, ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση των στρατευμάτων σε 2.500 στο Αφγανιστάν και 2.500 στο Ιράκ έως τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Υπάρχουν περίπου 4.500 στρατεύματα στο Αφγανιστάν και 3.000 στο Ιράκ αυτήν τη στιγμή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo βρισκόταν στη Ντόχα του Κατάρ, το Σάββατο για να συμμετάσχει σε έναν τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση Ταλιμπάν και Αφγανιστάν για ειρηνευτική συμφωνία.

Η βία στο Αφγανιστάν αυξήθηκε φέτος, ενώ οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες το Σάββατο, στην Καμπούλ.

Ωστόσο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Τράμπ πρό ημερών εξέταζε διεξοδικά την πραγματοποίηση  στρατιωτικής επιχείρησης σε βάρος του Ιράν, την οποία δεν διέταξε στο παραπέντε, δημιουργεί συνειρμούς αναφορικά με την πραγματική αποστολή των Β-52 στην Μ.Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ προειδοποιούν  εμμέσως πλήν σαφώς το Ιράν να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την απόσυρση τους από Ιράκ και Αφγανιστάν, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή.

Το αν τελικά οι ΗΠΑ επί προεδρίας Τράμπ , είτε χτυπήσουν το Ιράν στρατιωτικά οι ίδιες, είτε βοηθήσουν το Ισραήλ να το πράξει, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...