ΗΠΑ

"Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" μεταξύ οπαδών Tραμπ και διαδηλωτών του BLM στην Ατλάντα

Οι υποστηρικτές του Προέδρου Τραμπ μετέτρεψαν το Κρατικό Καπιτώλιο στην Ατλάντα σε μια απέραντι θάλασσα κόκκινου, λευκού και μπλε καθώς διαμαρτυρήθηκαν για την καταμέτρηση στη Τζόρτζια. Καθώς αυξήθηκαν οι εντάσεις μεταξύ τους και των αριστερών αντεπιδηλωτών, η αστυνομία διέλυσε τη διαμαρτυρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κέμπ, υπέγραψε την υποχρεωτική αρίθμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της πολιτείας του την Παρασκευή, πιστοποιώντας την προφανή νίκη του Τζο Μπάιντεν, αλλά ανοίγει το δρόμο για την εκστρατεία του Τραμπ να προωθήσει έναν πιο εμπεριστατωμένο έλεγχο της ψηφοφορίας.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε με ένα λεπτό περιθώριο μόλις πάνω από 12.000 ψήφους, αλλά η εκστρατεία του Τραμπ επιμένει ότι πολλές από αυτές τις ψήφους καταμετρήθηκαν παράνομα.

Κουνώντας αμερικάνικες σημαίες και πανό «Κάνε την Αμερική μεγάλη ξανά», αρκετές εκατοντάδες από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Τραμπ συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο το Σάββατο, φωνάζοντας «σταματήστε την κλοπή», μια φράση που έχει γίνει μια κραυγή για συντηρητικούς που πιστεύουν στις φετινές προεδρικές εκλογές απάτη υπέρ του Μπάιντεν.

https://twitter.com/RT_com/status/1330224777265606656

Μια μικρότερη ομάδα αντεπιδηλωτών εμφανίστηκε. Ντυμένοι με μαύρο χρώμα, κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν «φασιστής» και κυμάτιζαν σημαίες «BLACK LIVES MATTER». Ορισμένοι από αυτούς τους αντιδηλωτές ήταν οπλισμένοι, όπως και ορισμένα μέλη της πολιτοφυλακής από την πλευρά του Τραμπ.

Oι αστυνομικοί μπήκαν για να σταματήσουν τη συμπλοκή μεταξύ του δεξιού ηγέτη «Proud Boys» Enrique Tarrio και ορισμένων διαδηλωτών του BLM, διαταγή δόθηκε και στις δύο πλευρές να απομακρυνθούν από το σημείο έως τις 2 μ.μ., δύο ώρες μετά την έναρξη της διαδήλωσης υπερ του Τραμπ.

Καθώς η Τζόρτζια επανακαταμετρά τις ψήφους της, οι διαδηλώσεις έξω από το Καπιτώλιο στην Ατλάντα τις τελευταίες ημέρες προσέλκυσαν μερικούς από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της δεξιάς προσωπικότητας των ΜΜΕ, Νικ Φουέντες και του αμφιλεγόμενου πολεμιστή της Infowars, Alex Jones. Διαμαρτυρόμενοι έξω από το κτίριο την Πέμπτη, ο Φουέντες δήλωσε ότι «προσπαθούν να πιστοποιήσουν το αποτέλεσμα αύριο, ώστε να μπορούν να κλέψουν τις εκλογές στη Τζόρτζια και να κλέψουν όλο αυτό το πράγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καταμέτρηση της Τζόρτζια δεν πιστοποίησε υπογραφές ψηφοφορίας κατά ψηφοφοριών, ούτε επαλήθευσε διευθύνσεις σε ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου αν και ο Kemp πιστοποίησε τα αποτελέσματα της αρίθμησης, η Τζένα Έλις - μία από τους δικηγόρους της εκστρατείας του Τραμπ - είπε στη συνέχεια ότι η εκστρατεία θα συνεχίσει να "επιδιώκει όλες τις νομικές επιλογές για να εξασφαλίσει ότι θα μετρηθούν μόνο τα νόμιμα ψηφοδέλτια".

Μεταξύ των ασυμφωνιών που αναφέρει η εκστρατεία Τραμπ είναι το πρωτοφανώς χαμηλό ποσοστό απόρριψης των ψηφοφόρων δι' αλληλογραφίας, τα «απίθανα» περιθώρια για τον Μπάιντεν που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αρίθμησης και ορκίστηκαν μάρτυρες για το ότι φάνηκε να είναι παρτίδες εκτυπωμένων ψήφων υπέρ των Δημοκρατικών.

https://youtu.be/c2aB9Pq4njo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ