ΗΠΑ

Δάκτυλος Σόρος στην υπόθεση με το ζευγάρι που υπερασπίστηκε την περιουσία του

Μόλις οκτώ ημέρες μετά την άσκηση διώξεων εκ της εισαγγελέως του κυκλώματος του Σαιντ Λούις, Κιμ Γκάρντνερ, εναντίον ενός πλούσιου ζευγαριού που υπερασπίστηκε το σπίτι του από την καταπάτηση διαδηλωτών, ο Τζορτζ Σόρος έδωσε 116.000 δολάρια σε μια Επιτροπή Πολιτικής Δράσης (PAC) που ιδρύθηκε για την ακτιβιστή εισαγγελέα, σύμφωνα με το JustTheNews.

Η κατάθεση του Σαββάτου στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Μιζούρι αποκάλυψε τη δωρεά που έγινε απευθείας από τον Soros στο PAC Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας του Μισσούρι, για το οποίο ο Soros είναι ο μόνος δωρητής μέχρι στιγμής. Το PAC έχει ήδη ξοδέψει τουλάχιστον 104.393 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 77.804 $ απευθείας στην Gardner. 

Ο εκπρόσωπος του Soros Michael Vachon είπε στο Just The News ότι δεν είναι μυστικό πως ο Soros υποστηρίζει εισαγγελείς όπως η Γκάρντνερ για την μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης. Θέμα που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αποκαλύψει εδώ και πάνω από ένα χρόνο (Διαβάστε εδώ

Η Γκάρντνερ εξαπέλυσε κατηγορίες ενάντια στον Mark McCloskey, 63 ετών, και τη σύζυγό του Patricia, 61 ετών, οι οποίοι οπλίστηκαν και στάθηκαν έξω από το αρχοντικό τους, καθώς μια ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών έσπασε μια πύλη για να διαδηλώσει στον ιδιωτικό τους δρόμο. Για την υπεράσπιση της περιουσίας τους, καθένας κατηγορήθηκε για κακούργημα και για παράνομη χρήση όπλου. Μέρες μετά την υποβολή των κατηγοριών, προέκυψε ότι το προσωπικό της Γκάρντνερ διέταξε ένα εργαστήριο εγκληματικών πράξεων να παραβιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία, επανασυναρμολογώντας το πιστόλι «στήριξης» που κρατάει η Patricia για να την κάνει «ικανή για θανατηφόρα χρήση».

Η Γκάρντνερ, ανήκει στους Δημοκρατικούς, εξελέγη το 2016 και υποστηρίχθηκε από τα PAC που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος, τα οποία υποστηρίζουν οικονομικά αρκετούς εισαγγελείς σε ολόκληρη την Αμερική σε μια προοδευτική πλατφόρμα μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης.

Έστρεψε τα βλέμματα πάνω της όταν υπέβαλε ποινικές κατηγορίες εναντίον του τότε Ρεπουμπλικανικού κυβερνήτη Μισσούρι Eric Greitens, αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί, για να αποκαλύψει αργότερα ότι δεν είχε αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Στην παρούσα υπόθεση δικηγόρος του ζευγαριού, Joel Schwartz, έχει καταθέσει μια πρόταση για την απμάκρνυση τόσο της Γκάρντνερ σημειώνοντας "ότι η εκστρατεία της Γκάρντνερ χρησιμοποίησε το περιστατικό των McCloskeys για να προωθήσει το δικό της οικονομικό, προσωπικό και επαγγελματικό κέρδος ".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ