ΗΠΑ

“Ομοβροντία” κατά Σόρος για τα επεισόδια στις ΗΠΑ

Αυξάνονται και πληθύνονται όσοι κατηγορούν τον Τζορτζ Σόρος πως υποκινεί και χρηματοδοτεί τις ταραχές στις ΗΠΑ.

Η πίεση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που προ ημερών το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος εξέδωσε μια σπάνια δήλωση που ισχυρίζεται ότι ούτε αυτός ούτε οποιοσδήποτε άλλος, χρηματοδοτεί το χάος.

Η ιστορία όμως δεν τελείωσε εκεί...

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Τέξας επανήλθαν με νέες δημοσιεύσεις που συνδέουν τον Τζορτζ Σόρος με τις διαμαρτυρίες.

Συγκεκριμένα πολλοί Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι στο Τέξας δέχονται πυρά για δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποδηλώνουν ότι ο Τζορτζ Σόρος βρίσκεται πίσω από τις διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Το Texas Tribune ανέφερε ότι ο Sue Piner, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην κομητεία Κομάλ, μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα με μια εικόνα του Soros μαζί με κείμενο που έγραφε: “Πληρώνω λευκούς αστυνομικούς για να δολοφονήσουν μαύρους. Και έπειτα πληρώνω τους μαύρους ανθρώπους για ταραχές, επειδή οι φυλετικοί πόλεμοι διατηρούν τα πρόβατα στη σειρά”

Ο Σιντ Μίλερ, ο Επίτροπος Γεωργίας του Τέξας, έχει δημοσιεύσει επίσης για τον Σόρος πολλές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας δημοσίευσης στο Facebook στις 31 Μαΐου που ισχυρίζεται ότι οι διαδηλωτές είναι «εγχώριοι τρομοκράτες που οργανώθηκαν και πληρώθηκαν από τον Τζορτζ Σόρος για να χωρίσουν περαιτέρω τη χώρα μας».

Η Lynne Teinert, η οποία κατέχει την προεδρία του κόμματος στην κομητεία Shackelford, μοιράστηκε μαζί μια εικόνα του Soros με το σχόλιο: “Η πανδημία δεν λειτουργεί. Ξεκινήστε τους φυλετικούς πολέμους. "

Και τρεις ακόμη αξιωματούχοι, στελέχη των Ρεπουμπλικάνων - ο Doug Sanford από την κομητεία Freestone, ο Russell Hayter από την κομητεία Hays και ο Jaime Durham, στην κομητεία Foard - μοιράστηκαν μια διαφήμιση που ισχυριζόταν ότι ο Soros θα πλήρωνε 200 $ σε οποιονδήποτε εγγραφεί για να γίνει «επαγγελματίας αναρχικός». Το Facebook πάντως έχει επισημάνει τις εικόνες ως ψεύτικες σε όλη την πλατφόρμα.

«Αυτό έκαναν εδώ και χρόνια», απάντησε σε όλα αυτά ο Abhi Rahman, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος του Τέξας, σύμφωνα με το Tribune. «Τώρα, οι άνθρωποι αυτοί αρχίζουν να βλέπουν σε τι είδους θεωρίες συνωμοσίας εμπλέκονται, βλέπουν πόσο αποκρουστικό και αηδιαστικό είναι».

Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott κάλεσε την περασμένη εβδομάδα να παραιτηθούν από δύο Ρεπουμπλικάνους προέδρους κομητειών που επέλεξαν να μοιραστούν θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις διαμαρτυρίες, ανέφερε το Tribune. Και ο Τζέιμς Ντίκι, ο πρόεδρος του κρατικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δήλωσε την Παρασκευή ότι πέντε πρόεδροι που διέδωσαν τέτοιες θεωρίες πρέπει να παραιτηθούν, λέγοντας ότι τα σχόλιά τους «δεν αντικατοπτρίζουν» τις αξίες του κόμματος.

Σύμφωνα με το Anti-Defamation League, «η επιθετική γλώσσα προς τον Soros έχει εκραγεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» από τότε που ξέσπασαν οι διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο του Floyd σε ολόκληρη τη χώρα. Τα αρνητικά tweets για τον δισεκατομμυριούχο αυξήθηκαν από 20.000 την ημέρα στις 26 Μαΐου σε 500.000 την ημέρα στις 30 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ