ΗΠΑ

Σόρος: Δεν χρηματοδοτώ τις ταραχές στις διαδηλώσεις

Έχοντας συγκεντρώσει "τσουνάμι" αρνητικών σχολίων για τον ρόλο του στην διαφαινόμενη "επανάσταση" στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία Φλόιντ, σε μια σπάνια δήλωση, ο George Soros αρνείται ότι πληρώνει διαδηλωτές για ταραχές.

Μετά από κατηγορίες ότι πληρωμένοι διαδηλωτές πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και υποκινούν ταραχές, το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος εξέδωσε μια σπάνια δήλωση που ισχυρίζεται ότι ούτε αυτός ούτε οποιοσδήποτε άλλος, χρηματοδοτεί το χάος.

Παρουσιάζοντας τη δήλωση, ο εκπρόσωπος Michael Vachon γράφει:

Το Facebook, το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούνται για τη διάδοση της πλέον γνωστής και πλήρως αποσπασμένης θεωρίας συνωμοσίας ότι ο George Soros και τα Open Society Foundations πληρώνουν τους πολίτες για να διαμαρτυρηθούν, σε αυτήν την περίπτωση για τη δολοφονία του George Floyd. Απογοητευόμαστε από αυτήν την προσπάθεια να εκχωρήσουν την πραγματική έκρηξη θυμού και ανησυχίας από ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Η δήλωση της Open Society ισχυρίζεται ότι «απεχθανόμαστε κάθε είδους βία και δεν θα επιτρέψουμε στις καταστροφικές πράξεις μερικών να μας αποσπάσουν από το κρίσιμο έργο της συνένωσης και της δημιουργίας ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους γείτονές μας».

Στη συνέχεια, ο Soros ισχυρίζεται ότι ούτε το Ίδρυμα της Ανοικτής Κοινωνίας ούτε "οποιοδήποτε άλλο" χρηματοδοτεί διαμαρτυρίες.

"Εκείνοι που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του κ. Floyd και την αστυνομική βαρβαρότητα σε ολόκληρο το έθνος το κάνουν λόγω μιας βαθιάς και διαρκούς ανησυχίας για τη χώρα τους. Δεν το κάνουν για αμοιβή από αυτά τα ιδρύματα ή από οποιοδήποτε άλλο, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι κυνικοί. Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι ψευδείς, προσβλητικοί και κάνουν κακό για τον πυρήνα της δημοκρατίας μας, όπως κατοχυρώνεται στην πρώτη τροπολογία. "

Πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται εάν οι διαμαρτυρίες έχουν οργανωμένο, σταδιακό στοιχείο, αφού ανακαλύφθηκαν σωροί τούβλων σε μεγάλες πόλεις διαμαρτυρίας, και εμφανίστηκε ένα βίντεο σχετικά με κάποιον που φαίνεται να είναι οργανωτής και που πληρώνει έναν διαδηλωτή.

Η δήλωση του Soros έρχεται λίγες μέρες μετά την εμφάνιση ενός fake news στην πολιτεία της Ουάσινγκτον,που έλεγε ότι οι δημοκράτες της κομητείας Thurston αναζητούσαν «έναν επαγγελματία αναρχικό» με χρηματοδότηση από το Open Society Foundation.

Ο Soros έχει δωρίσει αρχικά 90 εκατομμύρια δολάρια σε φεμινιστικές ομάδες που ήταν πίσω από τις διαμαρτυρίες του Ιανουαρίου του 2017 για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...