ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Κορωνοϊός: Το Central Park στη Νέα Υόρκη έγινε νοσοκομείο (βίντεο)

Εικόνες από ταινία επιστημονικού θρίλερ εκτυλίσσονται ήδη σε όλον τον κόσμο λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, στις ΗΠΑ, ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται πως τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καθυστέρησε χαρακτηριστικά να λάβει μέτρα, ενώ οι αποφάσεις που έλαβε, κρίνονται από τους ειδικούς ως τουλάχιστον «ανεπαρκείς». Η Νέα Υόρκη καταγράφει τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα κρούσματα, ενώ όλα τα μοντέλα εξάπλωσης του ιού δείχνουν ότι η μεγαλούπολη των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί στην Ουχάν του δυτικού κόσμου.

Η εικόνα της Νέας Υόρκης έχει ήδη αλλάξει, καθώς σε όλα τα κενά σημεία έχουν αρχίσει να στήνονται νοσοκομειακές σκηνές για επείγοντα περιστατικά. Το Central Park, το πλέον χαρακτηριστικό σημείο της αμερικανικής μεγαλούπολης, έχει αρχίσει να αλλάζει μορφή, καθώς στήνονται εκατοντάδες σκηνές-πρόχειρα νοσοκομεία, ώστε να ενισχυθούν οι νοσοκομειακές δομές της πόλης, οι οποίες, όλα δείχνουν ότι δεν θα επαρκέσουν για τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Από την Κυριακή το πρωί, κονβόι φορτηγών μετέφεραν σκηνές και υλικά στο πάρκο της Νέας Υόρκης, όπου θα στηθούν, για αρχή, 68 μονάδες με κρεβάτια για τις ανάγκες της επιδημίας covid-19. Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το πρωί.

Καθώς ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναφερόταν σε «χιλιάδες Αμερικανούς που θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά», ορίζοντας ως ημερομηνία άρσης της μερικής καραντίνας που έχει αποφασιστεί, την 12η Απριλίου, χθες Κυριακή έδειξε να αλλάζει σκεπτικό, δηλώνοντας ότι η κορύφωση της κρίσης αναμένεται σε δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ, επεκτείνοντας παράλληλα την εφαρμογή των μέτρων έως τις 30 Απριλίου.

Η δήλωση, ωστόσο, προκάλεσε απόλυτο τρόμο στους Αμερικανούς, αφορούσε την εκτίμηση για 100 έως 200 χιλιάδες νεκρούς στις ΗΠΑ, αριθμοί που θα θεωρηθούν ως «πολύ καλή δουλειά» και «επιτυχία» από τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς, ως φαίνεται, έχει στη διάθεσή του μοντέλο-πρόβλεψη ακόμη και για 2,2 εκατ. νεκρούς στις ΗΠΑ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ