μαδουρο
ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών και "δωροδοκούν" σε όποιον δώσει πληροφορίες

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν ποινική δίωξη σε βάρος του Μαδούρο για φερόμενη διευκόλυνση στη διακίνηση ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Ο δικαστικός λειτουργός ανακοίνωσε την άσκηση κατηγοριών σε βάρος τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Νικολάς Μαδούρο.

Κατηγορίες ασκήθηκαν επίσης σε βάρος του επικεφαλής της συνταγματικής συνέλευσης της Βενεζουέλας, του πρώην διευθυντή της στρατιωτικής αντικατασκοπείας, καθώς και εναντίον υψηλόβαθμου στρατηγού εν αποστρατεία.

Ο εισαγγελέας στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Τζέφρει Μπρέμαν, πρόσθεσε ότι ο Μαδούρο αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 50 ετών και μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τις κατηγορίες.

Οι ΗΠΑ προσφέρουν 15 εκατ. δολάρια για πληροφορίες για τον Μαδούρο

Παράλληλα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή για πληροφορίες σε βάρος του Μαδούρο και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

«Το υπουργείο προσφέρει αμοιβή ύψους έως και 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τον Νικολάς Μαδούρο. Το υπουργείο προσφέρει επίσης αμοιβή ύψους έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τέσσερις άλλους αξιωματούχους της Βενεζουέλας», όπως ανακοινώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ