Κόσμος

Κορωνοϊός: Πανικός στην Ουγγαρία-Αγοραστική μανία για όπλα!

Φοβούμενοι τη δυνητική κατάλυση του νόμου και της τάξης ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού, οι Ούγγροι διακατέχονται το τελευταίο διάστημα από μια μανία αγοράς πυροβόλων όπλων, με ένα κατάστημα να αναφέρει αύξηση των πωλήσεων στο πενταπλάσιο .

"Πουλάμε πέντε φορές περισσότερο από ένα κανονικό Μάρτιο", δήλωσε ο Γκαμπόρ Βας, ιδιοκτήτης καταστήματος όπλων στη Βουδαπέστη, στο Al Jazeera."Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε 15 φορές περισσότερα αν είχαμε περισσότερα όπλα με σφαίρες από καουτσούκ, αλλά πέσαμε έξω", πρόσθεσε. Το κατάστημα ξαφνικά αντιμετώπισε τεράστια ζήτηση αγοραστών την περασμένη εβδομάδα παρά το γεγονός ότι η Ουγγαρία έχει διαφύγει σε μεγάλο βαθμό από την τύχη άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καταγράφοντας 167 περιπτώσεις του ιού και 7 θανάτους.

Ο Βας είπε ότι οι αγορές πυροβόλων όπλων καθοδηγήθηκαν από τους φόβους για εμφύλια αναταραχή, αν εξαντληθούν οι παραδόσεις βασικών προϊόντων. 300.000 από τους 10 εκατομμύρια κατοίκους της Ουγγαρίας κατέχουν άδειες όπλων, αλλά οι άδειες δεν είναι απαραίτητες για κάποια ελαφρά όπλα.

Και δεν είναι μόνο η Ουγγαρία...

Σύμφωνα με την τσεχική ένωση κατασκευαστών όπλων, σημειώθηκε επίσης "διψήφια αύξηση των πωλήσεων" όπλων στη χώρα.

Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν διεμήνυσε πως η νέα επιδημία στην Ουγγαρία δεν έχει φθάσει στο στάδιο των μαζικών ασθενειών, αλλά αυτό είναι πιθανόν να συμβεί σύντομα. “Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου λένε ότι δεν μπορούν να αποφευχθούν μεγάλοι αριθμοί περιπτώσεων, αλλά η επιδημία μπορεί να επιβραδυνθεί” δήλωσε ο Orban στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kossuth Radio. “Ο στόχος τώρα είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να χειριστεί σοβαρές περιπτώσεις”, πρόσθεσε. "Έχουμε οργανώσει συλλογική άμυνα ... η ουγγρική κοινότητα είναι έτοιμη να προστατευθεί", δήλωσε ο Orban. "Έχουμε ένα σωστό στρατιωτικό σχέδιο άμυνας."

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ