ΗΠΑ

Κυβερνήτης του Τέξας: Να "θυσιάσουμε" τους ηλικιωμένους για να σωθεί η οικονομία

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται πρόθυμος για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωναϊού το συντομότερο δυνατόν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τέξας, Νταν Πάτρικ, «σιγοντάρει» λέγοντας ότι προτιμά να πεθάνουν κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι από το να καταστραφεί η αμερικανική οικονομία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, εμφανίστηκε σε ενημερωτική εκπομπή του Fox News και είπε πως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. «Θα επιστρέψουμε στην δουλειά μας, θα επιστρέψουμε στην ζωή μας, θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Μην θυσιάσετε την χώρα, μην το κάνετε αυτό» δήλωσε ο Ρεπουμλπικανός.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως φοβάται ότι οι περιορισμοί της δημόσιας υγείας για την πρόληψη του κορωναϊού θα μπορούσαν να τερματίσουν την ζωή των Αμερικανών έτσι όπως την ήξεραν μέχρι πρόσφατα, ενώ πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει και τη δική του υγεία για να προστατεύσει την οικονομία και τα εγγόνια του. «Αυτό δεν με καθιστά γενναίο ή ευγενή ή κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παππούδες σαν και εμένα εκεί έξω» διευκρίνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους του Fox News, δήλωσε πως συνομιλεί με πολλούς ανθρώπους που δεν θέλουν να θυσιαστεί η οικονομία της χώρας τους. «Θα βιώσουμε μια πλήρη κατάρρευση. Η ύφεση, η κατάθλιψη είναι πράγματα που θα πρέπει να περιμένουμε για πολλούς μήνες. Όπως είπε και ο πρόεδρος Τραμπ, το ποσοστό θνησιμότητας εξαιτίας του κορωναϊού, είναι τόσο χαμηλό που αναρωτιέμαι πρέπει να κλείσουμε ολόκληρη την χώρα γι’ αυτό;».

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...