ΗΠΑ

DEFENDER-Europe 20: Αρχίζει η πιο μαζική άσκηση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο


Σύμφωνα με τις δημόσιες αναφορές στρατού των Η.Π.Α., μια από τα πιο μαζικές ασκήσεις πολέμου σε ολόκληρη την Ευρώπη πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα, αποκαλούμενο DEFENDER-Europe 20.

Η πολεμική άσκηση είναι η μεγαλύτερη εδώ και 25 χρόνια, θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη με πάνω από "37.000 μέλη των ΗΠΑ, συμμάχων και εταίρων να αναμένεται να συμμετάσχουν, με περίπου 20.000 στρατιώτες και 20.000 τεμάχια εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες",αναφέρθηκε..Περισσότερα από δέκα διαφορετικά έθνη θα συμμετάσχουν στην άσκηση με μεγάλο μέρος της δράσης σε όλη τη Γερμανία και την Πολωνία.

"Η ετοιμότητα δεν είναι μόνο για τη διαμόρφωση των σωστών δυνάμεων και δυνατοτήτων σε όλο το πλαίσιο, αλλά και για την άσκηση της ικανότητάς μας να λαμβάνουμε γρήγορα και να ενσωματώνουμε δυνάμεις με τις δικές μας δυνάμεις και με τις δυνάμεις των συμμάχων μας και των συνεργατών μας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας Christopher Cavoli.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, παρόμοιες ασκήσεις κινητικότητας θεωρήθηκαν ως προετοιμασία για ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Σοβιετική Ένωση. Οι ασκήσεις επιτρέπουν στους συμμάχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να μεταφέρουν στρατεύματα μάχης και εξοπλισμό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ανταποκριθούν γρήγορα σε πιθανή κρίση..
Το Πεντάγωνο έχει μετατοπίσει την εστίασή του τα τελευταία πέντε χρόνια από τους πολέμους της Μέσης Ανατολής σε μεγάλες συγκρούσεις με την Ρωσία και/ή την Κίνα.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει δυνάμεις αέρος και ναυτικές σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες: Βέλγιο, Εσθονία, Γεωργία, Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία και Πολωνία.

Ο στρατηγός Jeffrey Kramer, ο οποίος οδηγεί τα προγράμματα άσκησης της EUCOM, δήλωσε ότι ο DEFENDER-Europe 20 είναι η πιο μαζική άσκηση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ