ΗΠΑ

Χοακίν Φίνιξ: Ο «Τζόκερ» συνελήφθη έξω από το Καπιτώλιο (βίντεο)

Συμμετείχε σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή μαζί με την Τζέιν Φόντα, τον Μάρτιν Σιν και τη Σούζαν Σάραντον

Συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, ο Χοακίν Φίνιξ, η Τζέιν Φόντα και ο Μάρτιν Σιν.

Οι τρεις αστέρες του Χόλιγουντ, μαζί και η Σούζαν Σάραντον, βρέθηκαν εκεί και ένωσαν τις φωνές τους μαζί με άλλους διαδηλωτές, ζητώντας άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Και οι τρεις αστέρες του Χόλιγουντ είναι γνωστοί για την ακτιβιστική τους δράσης, αλλά έχουν πάρει και ανοιχτά θέση κατά της κλιματικής κρίσης. Μάλιστα, ο... Τζόκερ, στην ομιλία του στην τελετή απονομής των φετινών Χρυσών Σφαιρών κάλεσε τους ανθρώπους να κάνουν «θυσίες» για να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Και στην ομιλία του στη διαδήλωση, όμως, έθιξε το ζήτημα της δικής μας συμπεριφοράς: «Η βιομηχανία κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία είναι η τρίτη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγή. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα, τώρα και αύριο κάνοντας την επιλογή σας για το τι καταναλώνετε».

«Η κλιματική κρίση κάνει το έθνος μας και όλα τα έθνη λιγότερο ασφαλή», είπε η Τζέιν Φόντα στη δική της ομιλίας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια βοσκοτόπων και προκάλεσαν τουλάχιστον 27 θανάτους.

Και οι τρεις αστέρες του Χόλιγουντ, λίγες ώρες μετά αφέθησαν ελεύθεροι.

https://youtu.be/NIawTFDWoew

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ