ΗΠΑ

Αρχισχεδιαστής της εταιρίας όπλων Καλάσνικοφ "δίνει" τα προβλήματα του αμερικανικού Μ-16!

Στην Ρωσία γιορτάζονται τα 100 χρόνια από την γέννηση του Μιχαήλ Καλάσνικοφ-ιδρυτή της διάσημης εταιρίας όπλων στην Ρωσία και ο αρχισχεδιαστής της εταιρίας όπλων, μιλά για τα πλεονεκτήματα του τυφεκίου ΑΚ έναντι του αντίστοιχου τύπου αμερικανικού.

O Σεργκέι Ουρζούμτσεφ - αρχισχεδιαστής της εταιρίας όπλων Καλάσνικοφ, δήλωσε πως τα τυφέκια τύπου AR που είναι οι βασικοί ανταγωνιστές του ΑΚ, σε θερμές χώρες μετά από την χρήση 2-3 γεμιστήρων παθαίνουν εμπλοκές.

O Σεργκέι Ουρζούμτσεφ-αρχισχεδιαστής της εταιρίας όπλων Καλάσνικοφ, μιλώντας στο Sputnik στα πλαίσια των εορτασμών, δήλωσε : "Τα τυφέκια τύπου AR, ιδιαίτερα στις θερμές χώρες, μετά από την αλλεπάλληλη χρήση 2-3 γεμιστήρων, παθαίνουν εμπλοκές. Είναι η υποχρεωτική η αναμονή για την ψύξη του όπλου. Στα τυφέκια τύπου ΑΚ δεν υπάρχει τέτοια ατέλεια."

Ο Ουρζούμτεφ είπε ότι παρά το ότι στις μέρες μας προσφέρονται διάφορες λύσεις, οι ανάγκες των περισσότερων χωρών καλύπτονται από δύο τυφέκια και συνέχισε λέγοντας : ¨Αυτά είναι το ΑΚ της Ρωσίας και το AR των ΗΠΑ. Τα υπόλοιπα είναι παράγωγα αυτών¨.

Το τυφέκιο AR αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ στην δεκαετία του 1950 από τον σχεδιαστή Εβγκέν Στόνερ. Στην βάση του AR, κατασκευάστηκε το Μ-16 που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες.

 

πηγή: tourkikanea

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ