ΗΠΑ

Τρολάρει ο Τραμπ σχετικά με τις αντιδράσεις για την αγορά της Γροιλανδίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ, θέλοντας να σχολιάσει με γλαφυρό τρόπο τις αντιδράσεις για την πιθανότητα εξαγοράς του δανέζικου νησιού, ανήρτησε μία ψεύτικη φωτογραφία, η οποία απεικονίζει έναν ουρανοξύστη στη Γροιλανδία.

«Υπόσχομαι να μην το κάνω αυτό στη Γροιλανδία» ανέφερε η λεζάντα της φωτογραφίας, η οποία αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter.

Την προηγούμενα εβδομάδα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην πιθανότητα εξαγοράς της Γροιλανδίας, με την εφημερίδα «The Wall Street Journal» να ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση των συμβούλων του.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα, καθώς παραδέχθηκε ότι πράγματι υπήρξε συζήτηση για την αγορά του νησιού, διευκρινίζοντας βέβαια ότι το θέμα δεν χρήζει άμεσης προτεραιότητας.
Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρεντέρισκεν, ξεκαθάρισε ότι «η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση».

Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να επισκεφτεί τη Δανία στις αρχές Σεπτεμβρίου, με το επίμαχο ταξίδι να προσλαμβάνει νέο ενδιαφέρον μετά το ζήτημα που ανέκυψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...