ΗΠΑ

Απειλές ΗΠΑ σε Ρωσία: Θα καταστρέψουμε το σύστημα σας με τα πυρηνικά

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία αναπτύσσει σύστημα πυραύλων εδάφους τύπου Κρουζ και παραβιάζει συνθήκη του Ψυχρού Πολέμου. Η Ουάσινγκτον απειλεί να καταστρέψει το συγκεκριμένο σύστημα αν θεωρηθεί απαραίτητο, διότι, όπως ισχυρίζεται, επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ευρώπη ανά πάσα στιγμή.

Η Ρωσία αναπτύσσει πυραύλους και οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν το σύστημα μόλις είναι έτοιμο προς λειτουργία, δήλωσε η πρέσβης της χώρας στο ΝΑΤΟ, Kay Bailey Hutchison.

Το εν λόγω σύστημα πυραύλων Κρουζ επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ευρώπη ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τον πρέσβη. Από την πλευρά της η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμούς.

Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη διπλωματική λύση αλλά έχουν μελετούν και ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση στη Ρωσία αν συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης του συγκεκριμένου συστήματος, είπε η Hutchison.

«Αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε τις δυνατότητες που έχουμε προκειμένου το ρωσικό πυραυλικό σύστημα να μην μπορέσει να χτυπήσει άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία να σταματήσει το πρόγραμμα και να σεβαστεί τη Συνθήκη. Τους παρακολουθούμε», δηλώνει η Hutchison.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει στους τελευταίους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, ωστόσο στο παρελθόν έχει αρνηθεί ανάλογα στρατιωτικά προγράμματα. Μάλιστα, από τη Μόσχα δήλωναν έτοιμοι για διάλογο με τις ΗΠΑ προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε διένεξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ