ΗΠΑ

Έγκλημα μίσους στις ΗΠΑ: 22χρονος σκότωσε 17χρονη μουσουλμάνα

Ως έγκλημα μίσους διερευνά πλέον την υπόθεση δολοφονίας μίας 17χρονης μουσουλμάνας η αστυνομία της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βασικός ύποπτος για τον φόνο της νεαρής Νάμπρα Χάσανεν εμφανίζεται ο 22χρονος Ντάργουιν Μαρτίνες Τόρες, ο οποίος φέρεται να είχε κάποιου είδους διένεξη με την οικογένεια της 17χρονης.

Σύμφωνα με την κατάθεση φίλων της, μετά τη διένεξη που υπήρξε με τον 22χρονο, η κοπέλα εξαφανίστηκε.

Η 17χρονη που έχασε τη ζωή της

Η δίκη της υπόθεσης ξεκίνησε με την κατάθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος μίλησε στα ισπανικά στο δικαστήριο. Ο 22χρονος εμφανίστηκε δίχως υπεράσπιση και ζήτησε να του οριστεί δημόσιος συνήγορος. Ο δικαστής όρισε νέα δικάσιμο για τις 19 Ιουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί ο δικηγόρος για τα στοιχεία της υπόθεσης.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας θα διαδραματίσει η έκθεση του ιατροδικαστή, καθώς θα φανερωθούν χρήσιμα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου και τα αίτια.

Ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων κοριτσιών, μία παρέα πέντε ή έξι κοριτσιών αποχώρησαν από την προσευχή της Κυριακής στον μουσουλμανικό ναό, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες με έναν μοτοσυκλετιστή, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον 22χρονο Ντάργουιν Μαρτίνες Τόρες. Τα κορίτσια έτρεξαν προς τον ναό, εκτός από την άτυχη 17χρονη.

Τα μέλη της οικογένειας του Τόρες δήλωσαν συγκλονισμένα, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν τις κατηγορίες για τον 22χρονο, ο οποίος έχει έναν γιο τεσσάρων ετών και η σύντροφός του είναι από το Ελ Σαλβαδόρ.

Παρόλα αυτά, η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει πλήθος αποδείξεων και στοιχείων, τα οποία παραπέμπουν σε έγκλημα μίσους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ