υποβρυχιο
Ένοπλες Συρράξεις

Ανήλεο σφυροκόπημα Ισραηλινών μαχητικών σε Ισφαχάν-Νατάτζ- Τορπιλισμός Ιρανικού πλοίου από υποβρύχιο με εκατόμβη θυμάτων

Το σφυροκόπημα της Ιρανικής αεράμυνας είναι συνεχές και ανήλεο από τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ-Ισραήλ, στην  προσπάθειά  τους , επιβολής πλήρους αεροπορικής κυριαρχίας σε ολόκληρο τον Ιρανικό εναέριο χώρο.

Αυτή είναι η πρωταρχική αποστολή των μαχητικών αεροσκαφών Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ στο Ιράν, μαζί με την ολοκληρωτική καταστροφή του Ιρανικού στόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωταρχικός στόχος των μαχητικών ΗΠΑ-Ισραήλ η ολοκληρωτική καταστροφή της Ιρανικής αεράμυνας

Η επίδραση της ολοκληρωτικής καταστροφής της Ιρανικής αεράμυνας θα είναι καταλυτική για την συνέχεια του πολέμου, αφού σημαντικός αριθμός μαχητικών ΗΠΑ-Ισραήλ θα βρίσκεται συνεχώς πάνω από το Ιράν.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταστροφή εντός της Ιρανικής επικράτειας πολύ μεγάλου  αριθμού των πυραύλων και drones που το Ιρανικό καθεστώς θα επιχειρήσει να εκτοξεύσει .

Συνέπεια αυτού θα είναι η απειλή από Ιρανικούς πυραύλους και drones κατά των χωρών του Κόλπου αλλά και του Ισραήλ να μειωθεί σταδιακά.

Αυτό αποτυπώνεται και σε σχετικό x της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που αναφέρει:

Δείτε το νideo Ma'an Ha'at: Η Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει ένα αμυντικό σύστημα με ακρίβεια στην Τεχεράνη

Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης «Βρυγμός του Αετού», η Πολεμική Αεροπορία έπληξε δεκάδες ιρανικά αμυντικά συστήματα, ενισχύοντας έτσι την αεροπορική υπεροχή σε ολόκληρο το Ιράν.

Στο βίντεο, φαίνεται πώς τα όπλα του αεροσκάφους έπληξαν με ακρίβεια στόχους, συμπεριλαμβανομένων των ιρανικών αμυντικών συστημάτων, προκειμένου να εξαλειφθούν οι απειλές στον ουρανό πάνω από την Τεχεράνη.

 

 

 Σφυροκόπημα της Ισραηλινής πολεμικής Αεροπορίας σε Ισφαχάν και Σιράζ

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον ιρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ισφαχάν και το Σιράζ κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον στρατό, αναφέρει Ισραηλινό ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

Ο εκπρόσωπος του IDF, Ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι η πρώτη φορά που ο στρατός χτυπά σε αυτήν την περιοχή στην τρέχουσα εκστρατεία κατά του Ιράν.

Λέει ότι περισσότεροι από 20 στόχοι χτυπήθηκαν στις επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων δύο εγκαταστάσεων στο Ισφαχάν όπου το Ιράν αποθήκευε προηγμένους βαλλιστικούς πυραύλους Ghadr.

Άλλοι στόχοι περιλάμβαναν χώρους αποθήκευσης βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ, καθώς και συστήματα αεράμυνας, σύμφωνα με τον IDF.

«Εκτιμούμε ότι οι επιδρομές εξουδετέρωσαν πολλές δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ», λέει ο Ντεφρίν.

Παρόλα τα κέραια χτυπήματα ΗΠΑ-Ισραήλ, το Ιράν συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις με πυραύλους και  drones , με τις σειρήνες πριν λίγο να  προειδοποιούν για ύποπτη διείσδυση drone στην Άνω Γαλιλαία.

Οι ειδοποιήσεις ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές κοινότητες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Χτυπήθηκε Ιρανικό πλοίο από υποβρύχιο -Απολογισμός 101 νεκροί και 78 τραυματίες

Τέλος  τουλάχιστον 101 άνθρωποι αγνοούνται και 78 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση υποβρυχίου σε ιρανικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με πηγές του ναυτικού και του υπουργείου Άμυνας της Σρι Λάνκα στο Reuters.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας διέσωσε 30 άτομα που επέβαιναν στο βυθιζόμενο ιρανικό πλοίο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ