Φήμη σε όλη την Ρωσία απέκτησε μία νέα ιστορία ενός στρατιώτη που κατά την διάρκεια εχθροπραξιών στο ουκρανικό πεδίο της μάχης κατάφερε να αιχμαλωτίσει μόνο τους οχτώ εχθρούς.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πηγή από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που μίλησε στο κρατικό πρακτορείο RIA Novosti της Μόσχας, ο εν λόγω Ρώσος στρατιώτης πολεμούσε κοντά στο Ποκρόβσκ της ανατολικής περιφέρειας του Ντονιέτσκ. Τις ακριβείς λεπτομέρειες της ιστορίας διηγήθηκε αργότερα ο Igor Boyko, ένας από τους οχτώ αιχμαλώτους Ουκρανούς, ο οποίος πριν πολεμούσε στην 79η Ανεξάρτητη Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Ουκρανό, η μονάδα του βρίσκονταν κοντά σε μία φάρμα με γουρούνια, η οποία δεν απείχε μεγάλη απόσταση από το Ποκρόβσκ, έναν οικισμό στρατηγικός σημασίας στο Ντονιέτσκ που από τα τέλη του περσινού έτους βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο της Μόσχας.
«Ξαφνικά, το εχθρικό πυροβολικό ξεκίνησε να μας σφυροκοπά, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη μας και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη. Τότε ένα ρωσικό drone πέταξε προς τα εμάς, ξεκίνησε να αιωρείται από πάνω μας και μας πρόσταξε να παραδοθούμε. Εμείς θέλαμε αλλά δεν ξέραμε πώς να το κάνουμε. Τότε μας έστειλε ένα πακέτο και λίγο αργότερα ήρθε ένας Ρώσος στρατιώτης και μας αιχμαλώτισε και τους οχτώ» εξήγησε ο Ουκρανός κρατούμενος πολέμου.
Ένας άλλος Ουκρανός από την ομάδα, ο οποίος και αυτός αιχμαλωτίστηκε, πρόσθεσε πως πριν την παράδοση προηγήθηκε μία σύντομη ανταλλαγή πυρών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ακόμη Ουκρανών στρατιωτών.
«Σκότωσε πρώτα δύο δικούς μας με πυροβολισμούς και έτσι οι εναπομείναντες οχτώ αποφασίσαμε να παραδοθούμε στον Ρώσο» έκλεισε ο Ουκρανός.
Τρομερές Ελλείψεις στο Ουκρανικό Στράτευμα
Η δυσμενής κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στους περισσότερους τομείς του μετώπου έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι στρατιώτες να παραδίνονται μαζικά στον ρωσικό στρατό.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις έμψυχου δυναμικού, ειδικά στην βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου. Εκεί, η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό αναπτύσσοντας μεγάλες ποσότητες drones και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου» δήλωσε ένας Ρώσος αξιωματικός στο κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.
Το στέλεχος του Κρεμλίνου αποκάλυψε μάλιστα πως το Κίεβο ξεκίνησε να χρησιμοποιεί στο μέτωπο δύο νέους τύπους συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα μοντέλα Octava και Damba.