Ένοπλες Συρράξεις

Επίθεση ουκρανικών drones στη Ρωσία: Θάνατος πολίτη και φωτιά σε βιομηχανική περιοχή της Βολγκογκραντ

Νυχτερινή επίθεση ουκρανικών drones στη νότια ρωσική περιφέρεια Βολγκογκράντ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πολίτη και την εκδήλωση πυρκαγιάς σε βιομηχανική ζώνη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που ενημέρωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Νοεμβρίου 2025.

Ο περιφερειάρχης Αντρέι Μπατσάροφ ανέφερε ότι, κατά την επίθεση σε πολυκατοικία 24 ορόφων, μπαλκόνια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ παράθυρα σε γειτονικά κτίρια έσπασαν. Ένας 48χρονος άνδρας σκοτώθηκε από θραύσματα, γεγονός που υπογραμμίζει την ένταση και την επικινδυνότητα των επιθέσεων.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε σε βιομηχανική ζώνη λόγω της πτώσης συντριμμιών από τα drones, με τον περιφερειάρχη να κάνει λόγο για ζημιές σε διάφορες συνοικίες της πόλης. Το περιστατικό εντάσσεται σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν στόχο κρίσιμες υποδομές.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν συχνά ρωσικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιώντας drones ή ενέργειες δολιοφθοράς. Στο στόχαστρο βρίσκονται επίσης το σιδηροδρομικό δίκτυο, διυλιστήρια πετρελαίου, αγωγοί υδρογονανθράκων και άλλες ενεργειακές υποδομές, με στόχο την αποδυνάμωση της ρωσικής πολεμικής μηχανής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου 2025 ο ίδιος περιφερειάρχης είχε ανακοινώσει πυρκαγιές σε πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιοχής, επίσης εξαιτίας ουκρανικής επιδρομής. Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σχεδόν καθημερινά βομβαρδισμούς σε ουκρανικές πόλεις, στο πλαίσιο του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα ρωσικά πλήγματα έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και υποδομές φυσικού αερίου, οδηγώντας σε διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση εγείρει έντονη ανησυχία για έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα, καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να πέφτουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...