tomahawk-putin
Ένοπλες Συρράξεις

Η επίσημη απάντηση της Ρωσίας στην πρόθεση των ΗΠΑ για μεταφορά πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε δημόσια τις φήμες που θέλουν την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας τύπου Tomahawk στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Έρχεται Κλιμάκωση

«Ακόμη και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποστείλουν πυραύλους τύπου Tomahawk στην Ουκρανία, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει καμία λύση που θα μπορούσε να αποδειχθεί game changer στις πρώτες γραμμές του μετώπου για το καθεστώς του Κιέβου. Δεν υπάρχουν μαγικά όπλα και οι Tomahawk ή οποιοσδήποτε άλλος πύραυλος απλά δεν είναι game changer» δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει τις σχετικές αναφορές.

Σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσουμε πως η Ουάσιγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει οποιαδήποτε αποστολή τέτοιων πυραύλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κιθ Κέλογκ, ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για τις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, αποκάλυψε δημόσια πως συζητείται η πιθανότητα να επιτρέψει ο Λευκός Οίκος στο Κίεβο να πραγματοποιεί πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας με αμερικανικά μάλιστα όπλα. Η δήλωση αυτή του Κέλογκ ήρθε λίγο μετά την συνάντηση Ζελένσκι με Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε πως άλλαξε στάση σχετικά με τον πόλεμο.

Αν και μέχρι πρότινος ο Τραμπ φαίνονταν αποφασισμένος να τερματίσει τον πόλεμο από ουδέτερη θέση, στην εν λόγω συνάντηση ο ηγέτης των ΗΠΑ στάθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό της Ουκρανίας και σχολίασε επικριτικά την Ρωσία. 

Όσον αφορά την πιθανότητα αποστολής πυραύλων Tomahawk στο Κίεβο, η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τον Τζέι Ντι Βανς. Στον αέρα του Fox News, o πολιτικός είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συζητήσεις σχετικές με την πιθανή αποστολή πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς τύπου Tomahawk στο Κίεβο.

Η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση. Αρκετοί αξιωματούχοι από την χώρα δήλωσαν πως μία τέτοια αποστολή όπλων, σε συνδυασμό με την έγκριση για πλήγματα βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας, θα σήμαινε απότομη κλιμάκωση της κατάστασης στο ανατολικό άκρο της Ευρώπης. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο πρόεδρος Τραμπ είχε αρνηθεί προηγούμενα αιτήματα της Ουκρανίας για αυτούς τους πυραύλους, οι οποίοι επιδεικνύουν εμβέλεια πυρός μεγαλύτερη των 2.500 χιλιομέτρων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έπεσε το Σαντριγκόλοβο και ο ρωσικός στρατός άνοιξε δρόμο για την «καρδιά» της Ουκρανίας -Δείτε σε χάρτη τη νέα τρομερή προέλαση 4,5 χλμ της Μόσχας

Νέα βαθιά «τρύπα» άνοιξε ο ρωσικός στρατός στις γραμμές αμύνης της Ουκρανία στο σταυροδρόμι μεταξύ Ζαπορίζια και...