Ένοπλες Συρράξεις

Φον ντερ Λάιεν για Ιράν: Δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνική βόμβα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποιεί την Τεχεράνη, τονίζοντας ότι «το Ιράν δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

Σε δήλωσή της, η φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε πως «η σταθερότητα πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα» και ότι «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι κρίσιμος». Μέσα σε κλίμα έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η επικεφαλής της Κομισιόν κάλεσε το Ιράν να δείξει υπευθυνότητα και να εμπλακεί σε μια «αξιόπιστη διπλωματική διαδικασία».

«Αυτή είναι η στιγμή για το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «μόνο μέσω του διαλόγου μπορεί να δοθεί ένα πραγματικό τέλος στην κρίση».

Η παρέμβασή της έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την ευρύτερη περιοχή, όπου η ένταση μεταξύ Ιράν, ΗΠΑ και Ισραήλ απειλεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις Βρυξέλλες να επιχειρούν να διατηρήσουν τον δίαυλο της διπλωματίας ανοιχτό και να αποτρέψουν νέα αποσταθεροποίηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται