kina-pakistan
Ένοπλες Συρράξεις

Αποκάλυψη: Κινεζικοί στρατιωτικοί δορυφόροι βοήθησαν το Πακιστάν να καταρρίψει ινδικά μαχητικά

Αν και εξ αρχής ήταν γνωστό πως η Κίνα παρέδωσε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Πακιστάν κατά την διάρκεια της σύντομης σύρραξης με την Ινδία στις αρχές του φετινού Μαΐου, τώρα αποκαλύπτονται περισσότερες πληροφορίες για την εμπλοκή του Πεκίνου στον πρόσφατο πόλεμο.

Η Κίνα Βοήθησε Δορυφορικά

Αναλυτικότερα, σάλο στην Ινδία προκαλούν νέες αποκαλύψεις που υποστηρίζουν ότι το Πακιστάν δέχτηκε την πολύτιμη βοήθεια πολλαπλών κινεζικών δορυφόρων.

Οι δορυφόροι αυτοί μετέφεραν σε αρχηγεία του πακιστανικού στρατού δεδομένα Κατασκοπίας, Παρακολούθησης και Αναγνώρισης (ISR) σχετικά με την τοποθεσία στρατηγικών και τακτικών στόχων των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτήν την στιγμή η Ινδία δεν διαθέτει στην διάθεσή της τέτοια δορυφορικά μέσα, οπότε η κινεζική εμπλοκή πιστεύεται πως χάρισε στην Ισλαμαμπάντ ένα τρομερό πλεονέκτημα στην τετραήμερη σύγκρουση με το Νέο Δελχί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντός αυτού του πλαισίου, ο ινδικός στρατός σπεύδει να ολοκληρώσει το δικό του διαστημικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο την εκτόξευση και λειτουργία συνολικά 52 δορυφόρων εντός των επόμενων πέντε ετών. Οι δορυφόροι αυτοί θα γίνουν τα μάτια και τα αυτιά των Ινδών στο διάστημα.

Πάρα αυτά, το εν λόγω ινδικό πρόγραμμα ίσως καθυστερήσει να γίνει πραγματικότητα, μιας και οι διαστημικές υπηρεσίες της χώρας αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Ο πρώτος δορυφόρος ονόματι NVS-02 δεν κατάφερε να τεθεί σε τροχιά εξαιτίας τεχνικού σφάλματος.

Κατά την διάρκεια του πολέμου με το Πακιστάν, οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μη στρατιωτικούς δορυφόρους για να καλύψουν τα κενά έναντι του Πακιστάν και της Κίνας.

«Είχαμε και πάλι κενά, αλλά χωρίς την βοήθεια των πολιτικών δορυφόρων θα βρισκόμασταν σε πολύ χειρότερη θέση» δήλωσε μία πηγή εντός του ινδικού στρατού.

Οι διαστημικές κατασκοπευτικές δυνατότητες του Πακιστάν δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, ωστόσο όπως προαναφέραμε η Ισλαμαμπάντ απολαμβάνει την κρίσιμη βοήθεια της Κίνας. Και όπως ήδη γνωρίζετε, το κενό ανάμεσα στο Νέο Δελχί και το Πεκίνο είναι τεράστιο στον τομέα του διαστήματος σήμερα.

«Έχουνε 4 με 5 φορές περισσότερα διαστημικά συστήματα από εμάς. Οι Κινέζοι έχουν 7 δορυφόρους σε γεωστατική τροχιά. Μπορούμε να δούνε τα πάντα όλη την ώρα. Ωστόσο η ανάλυση των συστημάτων αυτών είναι χαμηλότερη, για αυτό χρησιμοποιούνται περισσότερο για ναυτική ασφάλεια» πρόσθεσε ο Ινδός στρατιωτικός.

Σήμερα η Κίνα πιστεύεται πως διαθέτει σε τροχιά συνολικά 5.330 δορυφόρους. Για να συγκρίνετε, οι ΗΠΑ επιχειρούν περίπου 11.655 και η Ρωσία σχεδόν 7.187 μονάδες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Έκαναν "μαύρους" στο ξύλο Ισραηλινούς στη Ρόδο! Προκλητικοί "τουρίστες" με συμπεριφορά εποίκων προκάλεσαν επεισόδια και μετά… κατήγγειλαν επίθεση

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα με το «μπλόκο» που έστησαν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε κρουαζιερόπλοιο με...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Ελληνοτουρκικά 0

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...