Ένοπλες Συρράξεις

Προεόρτια αφίξεως κομάντος του Κιμ-Αντιπροσωπεία βορειοκορεατικού στρατιωτικού Πανεπιστημίου Kim Il Sung στην Ρωσία

Μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων ανακοίνωσαν ότι αντιπροσωπεία του βορειοκορεατικού στρατιωτικού Πανεπιστημίου Kim Il Sung, ευρίσκεται την Ρωσία για επίσκεψη, κάτι που επιβεβαίωσαν την Τρίτη και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Πρόκειται για την πρώτη στρατιωτική ανταλλαγή μεταξύ των δύο χωρών από τότε που Κίμ και Πούτιν υπέγραψαν σύμφωνο με το οποίο δεσμεύονται για στενότερη στρατιωτική συνεργασία.

Ο πρόεδρος του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Kim Il Sung, Kim Geum Chol, ηγείται της αντιπροσωπείας των Βορειοκορεατών Αξιωματούχων, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του σκοπού της επίσκεψης και της τοποθεσίας στη Ρωσία.

Η αντιπροσωπεία του στρατιωτικού πανεπιστημίου σηματοδοτεί την τελευταία επίσκεψη της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία, καθώς είχαμε ρεκόρ αφίξεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ τον Ιούνιο.

Στη σύνοδο κορυφής τους, ο Πούτιν και ο Κιμ υπέγραψαν μια συνθήκη για την «Συνολική Στρατηγική Εταιρική Σχέση», η οποία περιελάμβανε μια αμοιβαία αμυντική συμφωνία που ο Κιμ είπε ότι ισοδυναμούσε με στρατιωτική συμμαχία.

Η δημόσια ανάπτυξη των στρατιωτικών δεσμών των δύο χωρών, ανησυχεί βαθύτατα τους αξιωματούχους στη Σεούλ και την Ουάσιγκτον που επισημαίνουν στοιχεία για αποστολές όπλων από την Βόρεια Κορέα στη Ρωσία για χρήση κατά της Ουκρανίας, ενώ πιστεύουν ότι η Πιονγκγιάνγκ λαμβάνει άγνωστη βοήθεια από τη Μόσχα.

Ο Ρωσικός στρατός θα εκπαιδεύσει στο ειδικό πεδίο βολής στην Γιακουτία του Βορειοκορεάτες με στόχο τον αστικό πόλεμο πριν τους ρίξει στην αρένα της Ανατολικής Ουκρανίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη είναι προπέτασμα καπνού αφού, το νοτιοκορεατικό κανάλι TV Chosun, καθώς και το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, ανέφεραν τα σχέδια της Βόρειας Κορέας να στείλει 3-4  ταξιαρχίες του στρατού στη Ρωσία για εκπαίδευση με το βλέμμα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγή στην Σεούλ, η Πιονγκγιάνγκ θα λαμβάνει  πιθανόν 115 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τη Ρωσία στέλνοντας τρεις ή τέσσερις ταξιαρχίες στην Ουκρανία.

Η βάση για διάφορες εκδοχές μιας κίνησης που θα αλλάξει  πιθανότατα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ήταν η υπογραφή μιας συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Βόρεια Κορέα.

Εκπαίδευση Βορειοκορεατών σε ειδικό κέντρο της Ρωσίας στην Γιακουτία

«Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύουμε ελεύθερους σκοπευτές για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είπε ο Εβγκένι, κορυφαίος ερευνητής στο Κέντρο Κορεατικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Κίνας και Σύγχρονης Ασίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει σκοποβολή από κοντόκαννα πολιτικά και υπηρεσιακά πυροβόλα όπλα, πιστόλια και αυτόματα τυφέκια αλλά τυφέκια με λείες οπές σε ανοιχτούς χώρους σε αποστάσεις έως και τεσσάρων χιλιομέτρων, καθώς και σε κλειστό πεδίο βολής.

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν Βορειοκορεάτες στρατιώτες πιθανόν σε αστικές μάχες σε πόλεις και χωριά της Ουκρανίας, για να μειώσουν τις απώλειες τους.

Η παράμετρο της παρουσίας Βορειοκορεατών στρατιωτικών στο μέτωπο της Ουκρανίας, είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει σοβαρές μεταβολές και κινήσεις.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...