Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τρόμος στο Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: Έρχονται οι Ρώσοι-Εκατοντάδες οι νεκροί μισθοφόροι (βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει με επιτυχία στα μέτωπα Τσάσωφ Γιαρ και Ποκρόβσκ ενώ η απόγνωση στο ουκρανικό γενικό επιτελείο είναι τεράστια πλέον αφού οι Ρώσοι δεν μπορούν να αναχαιτιστούν με τίποτα.

Στο μέτωπο στο Τσάσωφ Γιαρ, νότια της Καλινόβκα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξοντώνουν εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιώτες πιέζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις προς την χαράδρα της Ορλόβα και προς το κανάλι Σεβέρσκ Ντόνετς-Ντονμπάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέτωπο Πόκροβσκ: Βόρεια της Νοβοαλεξαντρόβκα, οι ρωσικές μονάδες προελαύνουν κατά μήκος της δασικής λωρίδας 750 μέτρα προς την  Βοζβιζένκα.

Ανατολικά του Λοβοβάτσκοε, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει κατά μήκος και βόρεια της χαράδρας, καλύπτοντας μια περιοχή πλάτους έως 1 km και βάθους 1 km.

Ανατολικά, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει κατά μήκος του σιδηροδρόμου και νοτιότερα έως και 250 μέτρα προς δυτική κατεύθυνση.

Βόρεια της Νοβοσέλοβκα Πέρβαγια, ομάδες του ρωσικού στρατού κινούνται κατά μήκος της χαράδρας.

Βορειοδυτικά της Νοβοσέλοβκα Πέρβαγια, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται προς τα νότια, με στόχο τον έλεγχο του οδικού τμήματος Ζελάνογιε-Νοβοσέλοβκα Πέρβαγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύραυλος Iskander εξόντωσε σε δασική φυτεία κοντά στο χωριό Στετκόβα ουκρανική φάλαγγα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα αντικειμενικής παρακολούθησης της καταστροφής φάλαγγας στρατιωτικού εξοπλισμού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Σούμι.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 19 δευτερολέπτων δείχνει την «άφιξη» ενός πυραύλου Iskander σε μια δασική φυτεία κοντά στο χωριό Στετκόβα, προκαλώντας σύννεφα καπνού από τα πυρομαχικά που ανατινάχτηκαν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αυτό το χτύπημα κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού, 20 στρατιωτικά οχήματα για τη μεταφορά πυρομαχικών, αλλά και προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούμενο από 65 Ουκρανούς στρατιώτες.

Εκατοντάδες απώλειες μισθοφόρων που θέλουν να φύγουν από την Ουκρανία

Ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία φωνάζουν ανοιχτά στον ασύρματο για τις απώλειες τους, τονίζοντας επιτακτικά  την ανάγκη επείγουσας απομάκρυνσης των τραυματιών από το πεδίο της μάχης, δήλωσε ο χειριστής ρωσικού σταθμού ακρόασης επικοινωνιών και δικτύων με το διακριτικό κλήσης «Gorynych».

«Μερικές φορές συναντάμε ξένες μονάδες όπως οι Βρετανούς. Κάποιες φορές συναντήσαμε αυτές τις μονάδες όταν ήταν εδώ, κατά κανόνα, φωνάζουν για τις απώλειες τους λέγοντας, ότι «έχουμε τραυματιστεί, χρειαζόμαστε επείγουσα εκκένωση», ανέφερε ο ίδιος.

Κατά την διάρκεια του ουκρανικού πολέμου, οι Ρώσοι χειριστές του συγκροτήματος αναγνώρισης Thorn της ομάδας στρατευμάτων “Βορράς”,μπλοκάρουν και παρεμποδίζουν τις ραδιοεπικοινωνίες σε πραγματικό χρόνο, καθορίζοντας ταυτόχρονα  την τοποθεσία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

"Παραμελώντας την ασφάλεια των επικοινωνιών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εντοπίζονται από τις ρωσικές ειδικές ομάδες ακρόασης της ομάδας στρατευμάτων “Βορράς”, ακούγοντας όλες τις συνομιλίες και εντοπίζοντας άμεσα την γεωγραφική θέση των  Ουκρανών", σημείωσε ρωσικό το Υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό τμήμα ανέφερε μια ηχογράφηση μιας από τις υποκλοπές, όπου ένας μισθοφόρος στρατιωτικός αναφέρει απώλειες και σε απόγνωση απαιτεί να σταλούν ενισχύσεις λέγοντας: «Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους, στείλτε μας έμπειρους, κανονικούς ανθρώπους».

Η ρωσική προέλαση σε συνδυασμό με την καταστροφή όλων των πιθανών ενεργών αεροδρομίων των Ουκρανών καθώς και το μπαράζ πυραύλων iskander,ξερχαβαλώνουν πλήρως κάθε ουκρανική άμυνα, και αυτό προκαλεί τρομερή πίεση στο Κίεβο για διαπραγματεύσεις τώρα, διότι αύριο ίσως να είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...