Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το Κίεβο στέλνει στο μέτωπο στρατεύματα χωρίς «επαρκή εκπαίδευση» - Χιλιάδες Ουκρανοί κρύβονται για να αποφύγουν τη στράτευση- Ζελένσκι: Η Ρωσία έριξε 2.400 βόμβες τον Ιούνιο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα Σάββατο πως δυνάμεις της Ρωσίας ανέπτυξαν περισσότερες από 2.400 κατευθυνόμενες βόμβες στην Ουκρανία τον Ιούνιο, και περίπου 700 από αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί κατά του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.


Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε εκ νέου τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν τα υποσχόμενα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας «χωρίς καθυστέρηση, ώστε να εκτελεστούν οι συμφωνίες που πετύχαμε με τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) Μπάιντεν».

Tην ίδια στιγμή δημοσίευμα των New York Times  αναφέρει πως δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί άντρες κρύβονται καθώς αποφεύγουν τη στράτευση από φόβο μήπως πεθάνουν στη σύγκρουση που περιλαμβάνει «αιματηρό πόλεμο χαρακωμάτων».

Αν και δεν είναι σαφές πόσοι άνδρες κρύβονται από τις αρχές, σε μεγάλες πόλεις όπως το Κίεβο και τη Λιβλ, ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ειδοποιούν τα μέλη για κινητοποίηση περιλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έγραψε η εφημερίδα.

Ουκρανοί άνδρες εξέφρασαν φόβο ότι θα πεθάνουν στη σύγκρουση, συνέχισαν οι NYT. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κίεβο στέλνει στρατεύματα χωρίς «επαρκή εκπαίδευση» στο μέτωπο για να αντικαταστήσουν τις απώλειες μάχης.

Στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης δυσκολεύει το Κίεβο να διατηρήσει τις γραμμές του, κατέληξε η εφημερίδα.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση τον Φεβρουάριο του 2022, την οποία έχει παρατείνει περιοδικά έκτοτε, με τις αρχές της χώρας να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης να αποφύγουν το στρατό, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης σε άνδρες κατοίκους Ουκρανίας να εγκαταλείψουν τη χώρα.
 
Στις 18 Μαΐου, τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που ενισχύει τους κανόνες κινητοποίησης στην Ουκρανία, επιτρέποντας σε εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη Ουκρανούς να κληθούν στον στρατό.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...