Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι προελαύνουν σε Καλίνοβοι Σοκόλ Νοβοποκρόβσκ Εβγενίεβκα Νοβοσέλοφκα Πέρβαγια Καρλόβκα και Νεβέλσκου

Προελαύνουν στο μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού μετώπου οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες αναδιατάχτηκαν στο Βολτσάνσκ, λόγω μαζικών βομβαρδισμών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας με βόμβες ολίσθησης, αναφέρει ουκρανικό ΜΜΕ.

Επίσης Βρετανός ή Καναδός μισθοφόρος ακούγεται σε πρόσφατο βίντεο κατά την διάρκεια μαχών.

Στις 19 Ιουνίου, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν την επίθεσή τους στη γραμμή Κουπιάνσκ-Σβάτοβο-Κρεμενάγια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής ταξιαρχίας που ενεργούσε κοντά στο Σβάτοβο στις 19 Ιουνίου επανέλαβε τις ανησυχίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις  στην κατεύθυνση αυτή για μια επίθεση στην  Μποροβάγια.

Ρώσοι μπλόγκερ κυκλοφόρησαν πλάνα της 16ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας που φέρεται να χρησιμοποιεί έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander, για να χτυπήσει μια γμεγάλη έφυρα πάνω από τον ποταμό Oskol νοτιοδυτικά της Μποροβάγια, υποδεικνύοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να επιχειρούν να κόψουν τις επικοινωνίες στις χερσαίες γραμμές της Ουκρανίας, για να απομονώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο την ανατολική (αριστερή) όχθη του ποταμού Oskol.

Αυτό μεταφράζεται σε προετοιμασία για πιθανές επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς την κατεύθυνση της Κρουγκλουακόβκα, γεγονός που θα μπορούσε περαιτέρω να υποδηλώνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζονται για εντατικές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα ενέτειναν τις επιθέσεις στην κατεύθυνση του Σεβέρσκ και προέλασαν στην περιοχή Ραζντολέβκα (νότια του Σεβέρσκ).

Το Ινστιτούτο ISW αποκαλύπτει το εύρος της ρωσικής προέλασης στην Ουκρανία 

«Το ινστιτούτο ISW παρατήρησε πρόσφατα πλάνα γεωεντοπισμού των ρωσικών στρατευμάτων τα οποία προέλασαν στα δυτικά και ανατολικά προάστια της Ραζντόλεφκα», ανέφερε η αμερικανική έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πρόσφατα σημειώσει μικρή πρόοδο βορειοανατολικά του Τσάσοφ Γιαρ και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή στις 18 και 19 Ιουνίου.

Τα πλάνα γεωγραφικής τοποθεσίας που κυκλοφόρησαν στις 19 Ιουνίου δείχνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο στο κέντρο της Καλίνοβκα (βόρεια του Τσάσοβ Γιαρ).

Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν προς την κατεύθυνση του Τορέτσκ (νότια του Τσάσοφ Γιαρ και δυτικά της Γκορλόβκα) στις 18 και 19 Ιουνίου, αλλά το αμερικανικό ινστιτούτο (ISW) δεν μπορούσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Αβντιίβκα, αλλά δεν πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη επίθεση στις 18 και 19 Ιουνίου.

Τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν στις περιοχές Καλίνοβοι Σοκόλ Νοβοποκρόβσκ Εβγενίεβκα Νοβοσέλοφκα Πέρβαγια Καρλόβκα και Νεβέλσκο

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα περιορισμένες προόδους δυτικά του Ντονιέτσκ και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης στις 18 και 19 Ιουνίου.

Τα πλάνα γεωεντοπισμού που κυκλοφόρησαν στις 18 Ιουνίου έδειξαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν σημειώσει μικρή πρόοδο στα χωράφια νότια της Γκεοργκίεβκα.

Αναφέρεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την επίθεσή τους δυτικά του Ντόνετσκ κοντά στην Κρασνοχόριβκα και νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ κοντά στην Παρασκοβέεβκα, Μασιλιάνοβκα, Κονσταντίνοβκα και στην κατεύθυνση Ουγκλεντάρ.

Πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι επίκειται μια μεγάλη ρωσική χερσαία επίθεση το επόμενο διάστημα σε Χάρκοβο και Ζαπορίζιε.

Η επίθεση της Ρωσίας και ο αριθμός των οπλικών συστημάτων που θα εμπλακούν σε αυτή θα είναι τεράστιος, θυμίζοντας την επιχείρηση “Μπαγκρατιόν” το 1943. Αυτό που μένει είναι ότι αυτή εκδηλωθεί τι αποτελέσματα θα έχει.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...