νεκροί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Νοβοαλεξάντροβκα και δεν πήραν ούτε έναν όμηρο-Κίεβο: «Ρώσοι αποκεφάλισαν Ουκρανό στρατιώτη»

Λίγο αφότου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την Νοβοαλεξάντροβκα, το Κίεβο κατηγόρησε την Μόσχα για τον αποκεφαλισμό ενός στρατιώτης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών: Οι Ρώσοι Πήραν την Νοβοαλεξάντροβκα

Αναλυτικότερα, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται πως απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Νοβοαλεξάντροβκα στην περιοχή του Ντονιέτσκ. Ο εν λόγω οικισμός βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Αβντίιβκα, κάτι που σημαίνει ότι στην εν λόγω περιοχή λαμβάνουν χώρα σφοδρές μάχες κατά την διάρκεια σχεδόν όλου του έτους. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου άμυνας.

Καταλαμβάνοντας την Νοβοαλεξάντροβκα, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τον αυτοκινητόδρομο T-05-04, ο οποίος αποτελεί και την κύρια οδό μεταφοράς προμηθειών για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που πολεμούν ανατολικά. 

Κίεβο και Λονδίνο θεωρούν πως ο επόμενος στόχος του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το χωριό Βοζντβίζενκα, το οποίο βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο. Εάν καταλάβουν και αυτόν τον οικισμό οι Ρώσοι τότε είναι βέβαιο πως η υλικοτεχνική αλυσίδα του ουκρανικού στρατού θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Ρώσοι Αποκεφάλισαν Ουκρανό;

Σε άλλη πρόσφατη είδηση τώρα, το Κίεβο κατηγόρησε την Τρίτη τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία για τον αποκεφαλισμό ενός Ουκρανού στρατιώτη στην ανατολική περιοχή του Ντονιέτσκ. Πρόκειται για την νεότερη ουκρανική κατηγορία έναντι της Μόσχας που αφορά την κακομεταχείριση κρατουμένων πολέμου.

Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία έχουν κατηγορήσει πολλές φορές η μία την άλλη για απάνθρωπες συμπεριφορές στο πεδίο της μάχης, όπως και για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Το Κίεβο έχει ζητήσει από ειδικό δικαστήριο να ερευνήσει όλα τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει ο ρωσικός στρατός κατά την διάρκεια του πολέμου.

«Όσο πραγματοποιούσε εναέρια αναγνώριση σε θέσεις μάχης στην περιοχή του Ντονιέτσκ, ο ουκρανικός στρατός ανακάλυψε ένα σχεδόν κατεστραμμένο τεθωρακισμένο όχημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Μέσα σε αυτό υπήρχε το κεφάλι ενός Ουκρανού αμυνόμενου» ανέφερε ένας Ουκρανός εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα ο Ουκρανός εισαγγελέας Αντρέι Κοστίν είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιφέρεια Βολνοβάκα της Ουκρανίας έλαβαν διαταγές να μην πάρουν κανέναν Ουκρανό αιχμάλωτο αλλά αντ' αυτού να τους «σκοτώσουν όλους με απάνθρωπο τρόπο, να τους αποκεφαλίσουν».

Ο Κοστίν δημοσίευσε μία φωτογραφία του αναφερόμενου τεθωρακισμένου στο οποίο βρέθηκε το κεφάλι του αποκεφαλισμένου Ουκρανού στρατιώτη και τόνισε πως η πράξη αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει τίποτα μέχρι στιγμής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...