Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Με γέρους στρατιώτες θέλουν να σώσουν το Χάρκοβο οι Ουκρανοί;-Καταλήφθηκε το Σταραμαγιόρκοε ενώ οι Τσετσένοι κατέλαβαν την Ρυζένκα (Βίντεο)

Το παράδοξο του ουκρανικού πολέμου είναι η εμφάνιση ακόμα και ηλιωμένων Ουκρανών με στολές και όπλα, κάτι που δείχνει ότι οι Ουκρανοί πιθανόν, να  "ξύνουν" στην κυριολεξία τον πάτο", καθώς καθημερινά αναζητούν λιποτάκτες στην προσπάθεια τους να σταματήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.   

 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Σταραμαγιόρκοε στο Ντονιέτσκ.
Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού
υπουργείου Άμυνας.

«Μονάδες της ομάδας δυνάμεων “Ανατολή” συνέχισαν να προελαύνουν στα βάθη της άμυνας του εχθρού και απελευθέρωσαν το χωριό Σταραμαγιόρκοε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, ο ρωσικός στρατός νίκησε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στους οικισμούς Βαλίκαγια Νοβοσέλκα, Βοντιγιάνοε, Νεσκουτσνοε, Ουροζάινε και Ουγκλεντάρ.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, είχαν απώλειες 140 στρατιωτικούς, δύο οχήματα, καθώς και αρκετά οβιδοβόλα, μεταξύ των οποίων και ένα βρετανικό.

Συνολικά, κατά την διάρκεια της επίθεσης στην Ουκρανία από το 2022, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 611 αεροσκάφη, 276 ελικόπτερα, 25,5 χιλιάδες drones, 528 συστήματα αεράμυνας, 16,3 χιλιάδες άρματα μάχης και άλλα οχήματα, καθώς και άλλα όπλα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ντονιέτσκ Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν πιο εντατικά προς την κατεύθυνση της Αβντιίβσκα.

Οι Τσετσένοι του Συντάγματος Αχμάτ προελαύνουν

Οι Τσετσένοι του συντάγματος "AKHMAT-Τσετσενία"με επικεφαλής τον Ασαμπέκ Σαλίεφ, μαζί με στρατιωτικό προσωπικό άλλων ρωσικών μονάδων, πραγματοποίησαν τακτικές ενέργειες και απελευθέρωσαν μια άλλη κατοικημένη περιοχή από τους Ουκρανούς.

Πρόκειται για το χωριό Ρυζένκα, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την περιοχή του Κούρσκ.

Ως αποτέλεσμα των μεγάλης κλίμακας προγραμματισμένων επιθετικών ενεργειών, η ουκρανική πλευρά υπέστη σημαντικές απώλειες και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Η συντονισμένη και αποτελεσματική εργασία των μαχητών από όλες τις ρωσικές μονάδες κατέστησε δυνατή την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος χωρίς δυσκολίες σε μόλις τρεις ημέρες.

 

Η Ρωσία δημιουργεί μια ζώνη ασφαλείας σύμφωνα με Ρώσο ειδικό

Ο Αλεξάντερ Στάβεκ ανέφερε για τις μάχες ότι:

“Υπάρχουν ιδιαίτερα πολλές αναφορές για την προετοιμασία μιας ουκρανικής αντεπίθεσης κοντά στο Χάρκοβο.

Πράγματι, η κατάσταση εκεί είναι εξαιρετικά δυσμενής για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν προσέξατε ότι όλο και πιο συχνά οι Ουκρανοί μπλόγκερ άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό όνομα για τον στρατό τους, αναφέροντας τον ως “Ουκρανικός Στρατός Άμυνας”! Κατ' αναλογία με τον ισραηλινό.

Σε τι χρησιμεύει αυτό; Λοιπόν, αυτό αφορά την υπάρχουσα κατάσταση.  

Ο ρωσικός στρατός ισοπεδώνει σταδιακά το μέτωπο.

Καταλαβαίνω ότι τώρα κάποιος θα σκεφτεί ότι οι Ουκρανοί θα «παγώσουν» την επίθεσή μας.

Έχουμε συνηθίσει στην ταχεία πρόοδο. Αλλά έχω γράψει πολλές φορές ότι το καθήκον μας δεν είναι μια γρήγορη προέλαση και κατάληψη του Χαρκόβου.

Το ρωσικό καθήκον είναι να καταστρέψει το πιο εκπαιδευμένο  για μάχη τμήμα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και μετά θα κινηθούμε με μεγαλύτερη επιτυχία οπουδήποτε.

Επίσης, σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, το Κίεβο είχε μεταφέρει στο μέτωπο του Χαρκόβου μέχρι και πενήντα τάγματα από άλλα μέτωπα.

Όχι Εφέδρους, αλλά μάχιμα τάγματα που αποτελούνται από έμπειρους μαχητές για να σώσουν την πόλη τους ( Χάρκοβο).

Τι αξίζει όμως να μεταφέρεις μέρος της έμπειρης ομάδας κρούσης των στρατευμάτων σου από το Ραμποτίνο;

Αυτοί οι άνδρες για τους οποίους σχεδίαζε το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ότι έπρεπε να εξαπολύσουν επίθεση εκεί!

Τι συμβαίνει όμως στο Κίεβο;

Αν κοιτάξει κανείς επιφανειακά, τότε όλα φαίνονται καλά.

Οι Ρώσοι δεν επιτίθενται με χερσαίες δυνάμεις στις θέσεις του ουκρανικού στρατού, όπως πριν, αλλά παρεμβαίνουν μεθοδικά στο έδαφος με πυροβολικό και αεροπορία.

Το Κίεβο ζητά από τις δυνάμεις του να σταματήσει την ρωσική προέλαση αλλά με τι και με ποιούς!

Κάποια στιγμή οι Ουκρανοί θα πουν και την αλήθεια στο λαό τους.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού είναι τέτοιες που σε λίγες μόνο εβδομάδες το μέτωπο θα είναι πρακτικά ερειπωμένο.

Επίσης α υπάρχοντα ουκρανικά στρατεύματα δεν υπάρχει κανείς να τα αλλάξει στο Χάρκοβο.

Σχεδόν ό,τι μπορούσε να μεταφερθεί από άλλες περιοχές, όπως έγραψα παραπάνω, έχει ήδη μεταφερθεί.

Άλλο ένα γεγονός που έχουν ήδη αναφέρει οι δημοσιογράφοι, αφορά την μεταφορά ΧΙΜΑΡΣ στο Χάρκοβο.
Είναι σαφές ότι αυτά τα συστήματα θα τεθούν ως οι κύριοι στόχοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτά τα MLRS οι Ουκρανοί θέλουν για να τα χρησιμοποιήσουν για την καταστροφή ρωσικών υπηρεσιών και αρχηγείων στα μετόπισθεν, σε συνδυασμό με την απόκτηση στόλου F-16.

Νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα αναπτυχθούν άλλα συστήματα μεγάλης εμβέλειας στην περιοχή της ρωσικής «αντεπιθέσεως» στο Χάρκοβο, όπως και  παλαιά συστήματα “Tochek-U” και  πύραυλοι “Vampire”.

Άλλωστε, το πιο σημαντικό «ατού» υπέρ της έναρξης μιας «αντεπίθεσης» είναι όλες αυτού του τύπου οι μετακινήσεις οπλικών συστημάτων.

Έτσι ακριβώς ξεκίνησε και πέρυσι το καλοκαίρι η ουκρανική αντεπίθεση και είδαμε που κατέληξε”, αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Το Χάρκοβο, το μέτωπο στο Σούμι , το Ραμποτίνο και άλλα  μέρη είναι απλά γεωγραφικά σημεία για τους Ρώσους που πραγματικά έχουν ως κύρια αποστολή  να εξοντώσουν τις επίλεκτες δυνάμεις των Ουκρανών και μόνο αυτό.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ