ρωσική σημαία στο κέντρο της Κρασνογκορόβκα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Είναι Επίσημο: Ρωσική σημαία ανυψώθηκε στο κέντρο της Κρασνογκορόβκα-Οι Ουκρανοί το έβαλαν στα πόδια και δεν πολέμησαν

Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, τις οποίες επικαλείται η ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa, στην κατεύθυνση του Νότιου Ντονιέτσκ τα ρωσικά στρατεύματα σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία 24ωρα, ειδικά στην Κρασνογκορόβκα όπου οι Ρώσοι κατέλαβαν το δεύτερο σχολείο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 24 Μαΐου δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο υλικό που έδειχνε την ανύψωση της ρωσικής σημαίας στο κτήριο του εν λόγω σχολείου στο κέντρο της Κρασνογκορόβκα, επιβεβαιώνοντας τον ρωσικό έλεγχο αυτού του τμήματος του οικισμού. Ειδικοί που ανέλυσαν διάφορα βίντεο και φωτογραφίες ανέφεραν πως ο ρωσικός στρατός προέλαυσε έως και 500 μέτρα σε αστικές περιοχές τις τελευταίες 24 ώρες.

Από την πλευρά του το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) αναφέρει πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν να καλύπτουν τον οικισμό από τον βορρά, κινούμενες κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Στάλιν από την Σταρομιχαΐλοβκα προς μία φάρμα ονόματι Λένιν.

Από ότι φαίνεται για να καταφέρουν αυτά που κατάφεραν στην Κρασνογκορόβκα οι Ρώσοι δεν κουράστηκαν πολύ. Βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν πως οι Ρώσοι δεν συνάντησαν σχεδόν καθόλου αντίσταση από τους Ουκρανούς κατά την προέλασή τους προς το κέντρο της Κρασνογκορόβκα. Συγκεκριμένα, ένα βίντεο έδειξε πώς ένα ρωσικό κομβόι με 6 τεθωρακισμένα οχήματα προχωρούσε ανενόχλητο προς τα ανατολικά της πόλης. 

«Αν υπήρχαν Ουκρανοί στρατιώτες σε κάποια από τα ψηλά κτήρια του οικισμού, σίγουρα θα επιτίθονταν στα ρωσικά τεθωρακισμένα με ρουκετοβόλα» έγραψε η ρωσική σελίδα.

Παρά όμως την απουσία Ουκρανών στρατιωτών και την παρουσία ρωσικών δυνάμεων, ούτε το Κίεβο ούτε η Μόσχα ανακοίνωσαν επίσημα την κατάληψη της Κρασνογκορόβκα από τον στρατό του Κρεμλίνου. Σε κάποιους χάρτες βέβαια, ακόμη και ουκρανικούς, κάποια τμήματα της πόλης βάφτηκαν με χρώμα γκρι, υποδηλώνοντας πως αυτές οι περιοχές εγκαταλείφθηκαν από τους στρατιώτες του Κιέβου.

Οπισθοχωρούν οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με την SvPressa, o διοικητής της 79ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων παραπονέθηκε λέγοντας πως οι Ρώσοι ασκούν τεράστια και συνεχή πίεση, αναγκάζοντας τους στρατιώτες του να οπισθοχωρούν με ταχύτητα 100-300 μέτρων την ημέρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί το κάνουν αυτό οι Ουκρανοί; Γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να υποστούν και άλλες έμψυχες απώλειες και για αυτό πρέπει να κρατούν αυστηρά αμυντική στάση στους περισσότερους τομείς του μετώπου, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουν περισσότερες εφεδρείες από την πρόσφατη επιστράτευση που διέταξε το Κίεβο.

«Αποδεικνύεται πως οι Ουκρανοί δεν έχουν αρκετές εφεδρείες για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στον τομέα του Νότιου Ντονιέτσκ» έκλεισε η ρωσική σελίδα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...