Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικό χτύπημα με πυραύλους σε Εμπορικό Κέντρο στο Χάρκοβο - Φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους-Ζελένσκι: "Χρειαζόμαστε άμεσα ενίσχυση της αεράμυνας" (Βίντεο)

Το Χάρκοβο, η πολυπληθέστερη πόλη στην βορειοανατολική Ουκρανία, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του στόχου των ρωσικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024 μια μεγάλη αγορά οικοδομικών υλικών. Εκείνη την ώρα εκατοντάδες Ουκρανοί ψώνιζαν στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο των εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων. Μετά την πυραυλική επίθεση ξέσπασε φωτιά, η οποία ακόμη μαίνεται.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν.

Ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο περιφερειάρχης του Χαρκόβου έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και 24 τραυματίες από το ρωσικό πλήγμα, που πραγματοποιήθηκε με δύο κατευθυνόμενες βόμβες.

«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αγνοείται. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες», δήλωσε ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ.

Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από το κτίριο. Σύμφωνα τις αρχές, 10.000 έως 15.000 τετραγωνικά μέτρα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσιοποίησε βίντεο από την πυρκαγιά στο Εμπορικό Κέντρο και δήλωσε ότι: «Προς το παρόν, γνωρίζουμε ότι περισσότερα από 200 άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονταν στην υπεραγορά. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται ήδη εκεί για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και στην κατάσβεση της φωτιάς»

Στην ανάρτηση του κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας να παράσχουν στο Κίεβο περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας: 

"Εάν η Ουκρανία διέθετε επαρκή συστήματα αεράμυνας και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, τα ρωσικά χτυπήματα όπως αυτό θα ήταν αδύνατον. Και γι' αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ηγέτες, σε όλα τα κράτη: χρειαζόμαστε σημαντική ενίσχυση της αεράμυνας και επαρκείς ικανότητες για να καταστρέψουμε Ρώσους τρομοκράτες. Αυτό είναι ένα έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί και μπορεί να επιτευχθεί μόνο μαζί με τον κόσμο. Κάθε μέρα, καλούμε τον κόσμο να μας παρέχει αεράμυνα και να σώσει τον λαό μας. Κάθε απόφαση που δεν πάρθηκε να μας στηρίξει έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των ανθρώπων μας".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ