Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προειδοποιούν ρωσικά ΜΜΕ: Η εκκαθάριση των Στρατηγών από τον Πούτιν είναι προάγγελος τρομερής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ

Οι Ρώσοι ειδικοί προειδοποιούν την δύση, ότι η κυβέρνηση Πούτιν κινείται στην λογική της προετοιμασίας παγκόσμιου πολέμου κατά του ΝΑΤΟ, και ειδικά εναντίον των ΗΠΑ.

Τι αναφέρει Ρώσος ειδικός αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια     

“Σε όλο τον κόσμο Προφανώς, ένας μεγάλος πόλεμος με το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Ταυτόχρονα, δύο χρόνια ουκρανικού πολέμου έδειξαν ότι ακόμη και με την απόλυτη υπεροχή στον αέρα και στα πυραυλικά συστήματα, η Ρωσία δεν μπόρεσε ποτέ να νικήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι δύσκολο να ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να πολεμήσουμε αποτελεσματικά τη Βορειοατλαντική Συμμαχία σε μια τέτοια κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιθανότατα, εδώ πάρθηκε η απόφαση στην κορυφή της στρατιωτικής μας  ηγεσίας, να εκκαθαριστούν πλήρως οι Στρατηγοί που ήταν ένοχοι διαφθοράς, αφού χωρίς αυτούς, θα έχουμε την ευκαιρία να εκσυγχρονίσουμε γρήγορα τον στρατό και να συναντήσουμε τον κύριο εχθρό πλήρως εξοπλισμένοι.

Οι New York Times υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προτείνει στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρόταση αυτή έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν.

Όλα άλλαξαν μετά την ραγδαία ρωσική προέλαση στο Χάρκοβο

Η θέση του Μπλίνκεν για τα αμερικανικά όπλα έχει αλλάξει λόγω των επιτυχιών των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, δήλωσαν Ρώσοι ειδικοί.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε επίσης αποδεκτά τα πλήγματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος από βρετανικούς πυραύλους.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ε. Μακρόν, αναφέρει την πιθανή αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Έγινε γνωστό ότι υπάρχουν ειδικές ετοιμασίες για τις γαλλικές  «ειδικές δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας» για την Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, η Γαλλία πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου αέρος-αέρος ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Ο υπουργός Άμυνας Λεκόρνου δήλωσε ότι ο αναβαθμισμένος υπερηχητικός πύραυλος ASMP ( που δύναται να φορέσει πυρηνική κεφαλή) εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το μαχητικό αεροσκάφος Rafale.

“Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα πάει στην Γαλλία για να γιορτάσει την 80ή επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία και στη συνέχεια σε μια συνάντηση των χωρών της G7 στην Ιταλία.

Ο Ζελένσκυ σκοπεύει να καλέσει το ΝΑΤΟ να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους”, τονίζει ο Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με αναλυτές του καναλιού Military Review, «η έναρξη ενός μεγάλου πολέμου στην Ευρώπη θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του καλοκαιριού - αρχές ή μέσα φθινοπώρου του τρέχοντος έτους 2024, ενώ ο παράγοντας των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η έναρξη του πολέμου μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας εκτός του πλαισίου της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα επιτρέψει στους Δημοκρατικούς όχι μόνο να καταστρέψουν τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον για άλλη μια φορά «πράκτορα του Κρεμλίνου », αλλά και για να καταστρέψουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο σύνολό του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε απάντηση η Ρωσία αύξησε την ετοιμότητα της για παγκόσμια σύγκρουση

Η Μόσχα ξεκίνησε το πρώτο στάδιο των ασκήσεων για τη δοκιμή της πολεμικής χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, που συνορεύει με την Ευρώπη.

Οι ασκήσεις μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη του τι θα συμβεί με το στρατιωτικό προσωπικό των δυτικών χωρών εάν έρθουν σε άμεση ένοπλη αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Τα στρατεύματα έχουν ήδη λάβει πυρηνικά όπλα από αποθηκευτικές βάσεις και έχουν αρχίσει να τα παραδίδουν απευθείας στις θέσεις των συγκροτημάτων κρούσης.

Για παράδειγμα,σχετικά με την πυρηνική κεφαλή για το πυραυλικό σύστημα Iskander, αυτή ζυγίζει από 5 έως 50 κιλοτόνους.

Επίσης μόνο εικασίες μπορεί κανείς να κάνει για την ισχύ της κεφαλής του πυραύλου αέρος-αέρος "Dagger".

Ο ελαφρύτερος σοβιετικός πύραυλος αέρος-εδάφους Kh-59M θα μπορούσε να φέρει κεφαλή με απόδοση από τρία έως πέντε έως 50-100 κιλοτόνους.

Μάλλον το ίδιο περίπου συμβαίνει και με το «Dagger». Για σύγκριση, η βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα ήταν 15 κιλοτόνων.

Εκτός από τους πυραύλους αέρος και εδάφους, η Ρωσία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πυρηνικών πυρομαχικών πυροβολικού από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Το μικρότερο είναι το βλήμα 152 mm 3BV3, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1981.

Πρόκειται για ένα τυπικό βλήμα κατακερματισμού υψηλής έκρηξης για πυροβόλα D-20, ML-20, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S3 Akatsiya, 2S5 Giatsint-S, ρυμουλκούμενα Giatsint-B.

Η ισχύς του είναι 2,5 κιλοτόνους.

Παρόμοια πυρομαχικά είναι διαθέσιμα για τον αυτοκινούμενο όλμο Tulip 240 mm. Η εμβέλειά του είναι επαρκής για να διασφαλίσει ότι το πλήρωμα δεν θα τραυματιστεί από μια κοντινή πυρηνική έκρηξη.

Όχι μόνο τα ρωσικά στρατηγικά πυρηνικά όπλα, αλλά και το συμβατικό οπλοστάσιο είναι ένας φορέας προς την άβυσσο μιας παγκόσμιας καταστροφής.

Σε ένα ιδανικό σενάριο η Ρωσία θα απέκρουε ένα χτύπημα του ΝΑΤΟ με συμβατικά όπλα

Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό όταν οι δικοί μας στρατηγοί «διαφθείρουν» εδώ και χρόνια τους σημαντικούς τομείς της αμυντικής  μας ικανότητας;

Για παράδειγμα, ο συλληφθείς Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Βαντίμ Σαμαρίν ήταν υπεύθυνος για όλες τις επικοινωνίες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε ποιο βαθμό αποδυνάμωσε αυτόν τον τομέα με τις πράξεις του;

Χωρίς αποτελεσματική επικοινωνία είναι παράλογο να μιλάμε για νίκη σε έναν σύγχρονο πόλεμο.

Όσο για τον ίδιο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Στρατηγό Τιμούρ Ιβάνοφ, η περιοχή αρμοδιότητάς του ήταν οι κατασκευές και όχι μόνο σπίτια αξιωματικών.

Μιλάμε για οχυρώσεις, αποθήκες και άλλα μέσα προστασίας. Κλάπηκε κάτι κατά την κατασκευή τους;

Είναι οι δομές ικανές να προστατεύσουν τις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις από επιθέσεις του ΝΑΤΟ;

Αναπάντητα ερωτήματα. Αλλά ίσως, δόξα τω Θεώ, αν η Δύση γνώριζε την πραγματική κατάσταση του στρατού μας, θα μπορούσαν ήδη να χτυπήσουν.

Στο μεταξύ, είναι ο φόβος της ρωσικής «ανταπόκρισης» είναι που κρατά τους Δυτικούς πίσω.

Και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό για να έχουμε χρόνο να διορθώσουμε αυτό που έχουν αποδυναμώσει οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι.

Προφανώς, στην κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας συνειδητοποίησαν το αναπόφευκτο μιας σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, και προσπαθούν επειγόντως να διώξουν τους Στρατηγούς και αυτούς που υπονόμευσαν σοβαρότερα την αμυντική ικανότητα της χώρας με το έργο τους. Το ερώτημα είναι θα έχουμε χρόνο;”, καταλήγει ο Ρώσος  ειδικός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...