Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανός Ταξίαρχος: Μας περιμένει ρωσική καλοκαιρινή προέλαση-Economist: Σε 72 ώρες οι Ρώσοι φτάνουν στο Χάρκοβο (Βίντεο)

Οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν ασταμάτητα, και θα φτάσουν πολύ σύντομα στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, αλλάζοντας εντελώς όλα αυτά που γνωρίζαμε έως τώρα, παρά την μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.

 

Ο Economist δημοσίευσε ένα άρθρο δηλώνοντας ότι, σύμφωνα με στρατιωτικά σχέδια που μοιράστηκαν στις ρωσικές δυνάμεις, η Μόσχα στοχεύει να φτάσει εντός 72 ωρών εντός του βεληνεκούς του Χαρκόβου.

 

Ουκρανός Ταξίαρχος: Ρωσική καλοκαιρινή προέλαση μας περιμένει

Ο διοικητής ουκρανικής Ταξιαρχίας εφόδου ανέφερε για την ρωσική προέλαση στο Χάρκοβο έρχονται καλοκαιρινές θύελλες.

“Μας περιμένει χάος. Τα ουκρανικά στρατεύματα θα αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες αυτό το καλοκαίρι, λόγω της ταχείας προέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας”, έγραψε ο αναπληρωτής διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου του Ουκρανικού Στρατού Μαξίμ Ζορίν στο κανάλι του Telegram Izvor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διοικητής της ταξιαρχίας εφόδου ανέφερε: «Σίγουρα δεν θα είναι πιο εύκολο στο μέλλον, αντίθετα, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι με σκληρές μάχες».

Ο Ζορίν πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να μην έχει ως άμεσο καθήκον να καταλάβει το Χάρκοβο, αλλά την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές δυνάμεις θα βρεθούν σε μια κατάσταση στην οποία οι δυνάμεις ενδέχεται να αναπτυχθούν σε μεγάλο μέρος του μετώπου, με συνακόλουθη αποδυνάμωση των δυνάμεων στο άλλα μέρη του πεδίου των μαχών.

«Θα υπάρξει αυξημένη πίεση», καταλήγει.

Ως υπενθύμιση, στις 10 Μαΐου, ρωσικές μονάδες της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας «Βορράς», ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Χαρκόβου, και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να καταλάβουν μεγάλο αριθμό χωριών και να διεισδύσουν βαθιά στο έδαφος υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως είπε ότι στόχος των ρωσικών δυνάμεων δεν είναι να κατακτήσουν το Χάρκοβο, ενώ αναφορές από το πεδίο αναφέρουν ότι οι Ρώσοι προχωρούν ασταμάτητα προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Απέτυχε η επιβολή στρατηγικής ήττας της Ρωσίας από τις ΗΠΑ

Το αμερικανικό εγχείρημα της επιβολής μιας στρατηγικής ήττας στη Ρωσία, με τη βοήθεια της Ουκρανίας, απέτυχε, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν τουλάχιστον για την επιβίωση αυτού του ίδιου του έργου, με στόχο να επαναλάβουν αργότερα την προσπάθεια καταστροφής της Ρωσίας.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε για την υποστήριξη της Αμερικής στην Ουκρανία «βδομάδα με την εβδομάδα».

"Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Ουκρανία. Η επιβίωση και η επιτυχία της Ουκρανίας είναι κεντρικής σημασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θα δείτε μια σταθερή ροή αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία κάθε εβδομάδα. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε μια πρόσθετο πακέτο βοήθειας 400 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να βοηθήσει την Ουκρανία να πολεμήσει στην περιοχή Χάρκοφ κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης», τόνισε ο ίδιος.

Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τις ΗΠΑ για τοποθέτηση όπλων laser στο διάστημα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να τοποθετήσουν όπλα στο διάστημα, δίνοντας συνέχεια σε μια συνεχιζόμενη διαμάχη, που ήρθε μια ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον άσκησε βέτο σε ρωσική πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη.

«Έδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι πραγματικές προτεραιότητές τους στον τομέα του διαστήματος δεν στοχεύουν στο να κρατήσουν το διάστημα απαλλαγμένο από όπλα κάθε είδους, αλλά στην τοποθέτηση όπλων στο διάστημα και στη μετατροπή του σε αρένα στρατιωτικής αντιπαράθεσης», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Η Μαρία Ζαχάροβα είπε σε δήλωσή της.

Η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, μεταφέρονται σε άλλα επίπεδα, όπως το διάστημα, ενώ πρόσφατες πληροφορίες ομιλούν για εκατέρωθεν σχέδια αποσταθεροποιήσεως των δύο πλευρών, τα οποία δούμε πολύ σύντομα εκτιμούν ειδικοί αναλυτές.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ